Apa din curţile afectate de inundaţii de la Ghiroda curge ca un râu, după ce a fost spartă strada Bobâlna

5Comentarii
Apa din curţile afectate de inundaţii de la Ghiroda curge ca un râu, după ce a fost spartă strada Bobâlna
Autorităţile au luat în sfârşit măsurile mult-aşteptate de locuitorii din comuna Ghiroda, ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii în ultimele zile, din cauza problemelor la sistemul de canalizare. Pentru că apa nu scădea, au hotărât, vineri, să spargă strada Bobâlna, pentru a permite astfel evacuarea apelor din curţile oamenilor. Imagini 

Zeci de gospodării au fost afectate de inundaţii în comuna Ghiroda, la limita cu municipiul Timişoara. Oamenii au fost loviţi de inundaţii a doua oară în cursul acestei luni. După ce au încercat, joi, să scoată apa din curţile oamenilor cu mai multe motopompe, specialiştii au hotărât, vineri, ca trebuie totuşi spartă strada Bobâlna, pentru a permite ca apa, adunată în cantităţi mari, să se scurgă spre Behela şi Pădurea Verde.

„În cursul nopţii a crescut nivelul apei inexplicabil, cu aproape 20 de centimetri, deşi joi s-a lucrat cu 11 pompe la evacuarea apei, şi am hotărât să spargem strada. Apa a ţâşnit ca un râu. Sperăm să se retragă”, a declarat şeful Direcţiei Edilitare a Primăriei Timişoara, Marius Oneţiu.

Drumul a fost spart, fiind realizat un şant transversal, un canal care să permită evacuarea apelor din gospodăriile afectate de inundaţii. „A fost spartă strada, apa se scurge în canalul Behela şi un canal care se duce spre Pădurea Verde”, a precizat directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

Viceprimarul Sorin Grindeanu spune că problema ţine de Ghiroda şi de canalele de care ar fi trebuit să se ocupe Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). „Aceste canale sunt în administrarea ANIF şi nu au mai fost întreţinute şi decolmatate de 20 de ani cred. Canalele sunt colmatate şi obturate de diverse construcţii, la Ghiroda nu este singurul caz. Scurgerea apei a fost obturată, apa vine spre Timişoara”, a declarat Grindeanu.

Locuitorii din Ghiroda speră ca apa să se scurgă acum din gospodăriile lor, mai ales că în unele cazuri au fost afectate de inundaţii şi casele, nu doar curţile.

„Apa a început să scadă, se scurge pe vechea albie, şi s-a făcut şi un canal pe lângă Pădurea Verde, se lucrează la el, va mai prelua şi acela”, a precizat primarul din Ghiroda, Dorel Vasile Cădariu.

50 de curţi din Ghiroda, înghiţite de ape. Autorităţile caută încă soluţii 50 de curti inundate la Ghiroda | Video

Gospodării inundate la Ghiroda, lângă Timişoara Imagini inundatii | Video | Video5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor