Apa de ploaie, mai ieftină

Apa de ploaie, mai ieftină
TIMIŞOARA - Locuitorii vor plăti mai puţin pentru… apa de ploaie. Asta, deoarece Aquatim aplică o nouă metodă de calcul pentru apa pluvială, adică pentru apa care provine din precipitaţii şi este preluată de sistemul de canalizare al oraşului.

„Această modificare vine în urma unor prevederi legislative recente şi, în general, va aduce o scădere a cantităţii de apă pluvială facturată în funcţie de natura suprafeţelor construite deţinute. Dacă până acum cantitatea de apă pluvială se stabilea prin înmulţirea suprafeţei declarate de utilizator cu cantitatea de precipitaţii căzută pe unitatea de suprafaţă, noua metodă foloseşte un algoritm de calcul în funcţie de natura suprafeţelor de pe care apa se scurge la canalizare”, a precizat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu. În vederea realizării unei baze de date au fost deja trimise la toţi utilizatorii formulare cu defalcarea terenului deţinut în funcţie de natura suprafeţelor (ţiglă, carton asfaltat, terase asfaltate etc). Suprafaţa totală declarată trebuie să corespundă cu suprafaţa totală înscrisă în Extrasul de Carte Funciară. Aceste formulare completate pot fi returnate la orice casierie a SC Aquatim SA, la cititori sau la sediu, în termen de zece zile de la data primirii lor. Facturarea conform noului algoritm de calcul va începe imediat ce aceste date vor ajunge la societatea de apă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor