Anul literar 2011 s-a deschis sarbatoreste la Orizont

Anul literar 2011 s-a deschis sarbatoreste la Orizont
Anul literar 2011 a început sărbătoreşte la Orizont, în Timișoara, unde, în zi de Sf. Ion, a fost aniversat epigramistul Ionel Iacob-Bencei, proaspăt intrat în rândul septuagenarilor.

În jurul lui şi-al volumului său, intitulat „Parodii și-au ţesut”, moderate ca de obicei de către Cornel Ungureanu, discuţiile despre literatura pe nedrept considerată marginală, de la poezia în grai la lirica satirică, practicată cu succes, vreme de bune zeci de ani, de invitatul momentului. Dacă Simion Dănilă a evidenţiat câteva dintre preocupările lui Ionel Iacob-Bencei şi felul în care acesta şi-a legat destinul de Cenaclul Ridendo, care a împlinit în 2009 40 de ani, criticul literar Adrian Dinu Rachieru a apreciat că scriitorul este „un consacrat epigramist dedat la genul parodic, dar nu ca o coborâre în derizoriu sau în grotesc”. El a schiţat în câteva cuvinte traiectoria lirică a sărbătoritului şi a remarcat că, în cea mai nouă dintre cărţile sale, aduce la rampă personaje şi situaţii din societatea actuală, încercând să atragă atenţia asupra unor tare mai vechi sau mai noi. La rândul său, poetul Lucian Alexiu l-a definit drept „un autor liric demn de toată atenţia”.

Codrina Diana Tomov0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor