Anuala de Arhitectura a ajuns la a patra editie in Timisoara

2Comentarii
Anuala de Arhitectura a ajuns la a patra editie in Timisoara
„Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Timiş, este un vector de promovare al unei politici pentru o arhitectură de calitate, activ în viaţa culturală a urbei şi organizează Anuala de Arhitectură „A TA” împreună cu revista De Arhitectură”, a precizat Vlad Gaivoronschi, preşedintele O.A.R. filiala Timiş.

Pentru o lună, timişorenii, dar şi toţi iubitorii şi cunoscătorii de arhitectură pot lua parte la diverse conferinţe, expoziţii de fotografie, filme sau evenimente culturale şi educative care au arhitectura în prim plan. Anuala de Arhitectură, ediţia 2010, a început în această săptămână şi se desfăşoară până în 22 decembrie. În aceste săptămâni vor fi prezentate cărţi din domeniu, vor avea loc Zilele Filmului de Arhitectură şi se va discuta despre Şcoala de arhitectură timişoreană. Unul dintre punctele de interes îl reprezintă documentul „Politica pentru Arhitectură în România 2010-2015 – cultura mediului construit şi calitatea vieţii”, care este o propunere adresată societăţii româneşti şi tuturor partnerilor sociali angajaţi în dezvoltarea mediului construit şi, în primul rând, administraţiei statului român, ne spune Rudolf Gräf, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România. Documentul propune, spune acesta, un instrument care ar trebui folosit în cazul realizării diverselor proiecte de clădiri: organizarea de concursuri de lucrări de arhitectură în locul licitaţiei publice. „Acest concurs, care există în cadrul legislativ, dar este foarte rar folosit în ţara noastră, ar conduce la dezbateri pe marginea proiectelor înainte ca acestea să fie puse în practică şi nu după, cum se întâmplă în acest moment”, spune Rudolf Gräf.

Vlad Gaivoronschi, preşedintele O.A.R. filiala Timiş, a spus că rezultatele noii generaţii de arhitecţi sunt tot mai bune, iar premiile şi nominalizările proiectelor acestora la diverse evenimente arhitecturale internaţionale reprezintă forţa pe care şcoala timişoreană o are în acest moment. Printre numele arhitecţilor tineri remarcaţi de preşedintele O.A.R se numără Oana Simionescu, Iulia Frăţilă, Florin Balaj, Andreea Băloi, Alexandru Cozma, Dragoş Bocan şi alţii. Întreg programul Anualei poate fi consultat la adresa www.anualadearhitectura.ro.

M.M. Hojda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor