Şantierele, luate la control

4Comentarii
Şantierele, luate la control
TIMIŞOARA. Au verificat şantierele din tot oraşul. Inspectorii din cadrul Primăriei Timişoara au făcut în ultima perioadă 39 de controale la societăţi care execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri.

De asemenea, 5 dintre aceste societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.500 – 2.500 lei. Persoanele juridice, fizice şi fizice autorizate care execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri, lucrări edilitar – gospodăreşti, au următoarele obligaţii: să execute lucrările cu aprobarea serviciilor de specialitate, să nu depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcţii pe un amplasament fără aprobarea scrisă a serviciilor de specialitate, să asigure curăţenia, să nu prepare mortare sau betoane direct pe domeniul public, să predea amplasamentul după finalizarea lucrărilor edilitar – gospodăreşti adus la cotă şi fără resturi materiale, să nu depună pe traseul lucrărilor edilitar-gospodăreşti, care urmează a fi supuse lucrărilor de refacere a zonelor verzi, pământ care are în compoziţie resturi materiale de orice fel sau pământ nefertil, lutos, pământ provenit din straturile inferioare- rezultat din excavaţii, săpături, să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, atât pe parcursul lucrărilor, cât şi la finalizarea, să ia măsuri de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar – gospodăreşti şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii, prin realizarea stropirii, prin pulverizare cu apă, a amplasamentului sau a porţiunilor din clădire supuse demolării. Aceştia mai sunt obligaţi de lege să amenajeze căile de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, înainte de începerea construcţiilor/lucrărilor edilitar – gospodăreşti pentru prevenirea murdăririi străzilor, trotuarelor, la ieşirea din zona construibilă, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor/utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier şi luarea măsurilor necesare pentru a preveni murdărirea căilor publice, să ia măsuri de asigurare a recipientelor de precolectare a deşeurilor menajere la punctele de lucru, organizările de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar – gospodăreşti, pentru personalul propriu;
Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 – 1.500 lei pentru persoanele fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele juridice.
Astfel de acţiuni de verificare vor fi realizate permanent.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor