Şantierele din Timişoara au ajuns… la Poliţie!

11Comentarii
Şantierele din Timişoara au ajuns… la Poliţie!
Drumarii din Primăria Timişoara nu se mai înţeleg cu cei care se ocupă de reţelele edilitare. Asta e grav pentru că unii se grăbesc să asfalteze, iar ceilalţi… sparg ulterior! Cine suferă din cauza lipsei de corelare? Noi, timişorenii de rând!

Direcţia de Drumuri şi Transporturi a primăriei a depus o plângere la Poliţia Municipiului împotriva Colterm, adică a societăţii de termoficare din subordinea consiliului local. Motivul? Cei de la Colterm au intervenit în zona Dâmboviţa şi au spart, fără aviz, un drum asfaltat, în urma unei avarii. Reprezentanţii societăţii spun că încearcă să coreleze lucrările de asfaltare cu cele edilitare, dar acest lucru nu este posibil întotdeauna din cauza lipsei de fonduri şi a faptului că licitaţiile durează. “Pe strada Fructelor, în zona Dâmboviţa, am avut o lucrare de reabilitare a reţelelor termice secundare pe care am executat-o doar pe o porţiune, pentru că cei de la Drumuri ne presau cu asfaltarea. Când am început probele la cald au apărut avarii succesive la cealaltă porţiune şi, ca să nu lăsăm oamenii fără apă şi căldură, am intervenit în carosabilul unde s-a asfaltat. Primăria s-a supărat şi a făcut sesizare la Poliţie. Am avut autorizaţie de construire, dar aviz de spargere n-au vrut să ne dea, deşi oamenii au rămas fără apă şi căldură, 12 blocuri… Cei de la Poliţie au analizat cazul şi tot s-a încheiat cu o amendă”, ne-a declarat directorul Colterm, Ioan Piţurcă.

Probleme de comunicare

Conducerea Colterm admite şi că nu vorbim despre un caz singular. Piţurcă declară însă că nici Coltermul şi nici Aquatimul nu pot ţine pasul cu asfaltările, pentru că lucrările edilitare sunt mai costisitoare şi durează mai mult: “În Piaţa Bălcescu au asfaltat fără să ne informeze şi a fost nevoie să intervenim pentru că a crăpat o conductă. Ne-au amendat… Acolo, locatarii de la trei blocuri s-au revoltat şi până la urmă ne-au permis să lucrăm. Noi avem cazuri când intervenim în weekend-uri, sunt situaţii grave… Ce-ar însemna să aşteptăm după avize? Nu este firesc ca cei care se ocupă de drumuri să nu cântărească prioritatea şi importanţa reţelelor edilitare”, consideră Piţurcă. Am încercat să aflăm şi părerea reprezentanţilor primăriei cu privire la corelarea lucrărilor, dar nu am reuşit. Şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi, Culiţă Chiş, nu a putut fi contactat, fiind, conform site-ul primăriei, la Mulhouse, iar purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Flavius Boncea, este, se pare, prin… Anglia.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor