Anticipatele – in vizorul Coalitiei

Reactualizat la:
Coalitia ar putea relua discutiile privind declansarea alegerilor anticipate in cazul in care Curtea Constitutionala va respinge posibilitatea inlocuirii din functie a presedintilor celor doua Camere parlamentare, a declarat liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, in emisiunea “Ziua si Evenimentul”, de la Radio Romania Actualitati.

El a explicat ca aceasta este singura solutie logica, intrucit, in opinia sa, PSD ar intirzia in continuare exprimarea in Parlament a vointei majoritatii.

Prezent in aceeasi emisiune, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu,
a sustinut ca majoritatea parlamentara este rezultatul alegerilor si nu
al unor intelegeri politice ulterioare.

Curtea Constitutionala ar putea anunta, astazi, decizia in ceea ce priveste soarta presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, dupa analiza noilor regulamente ale Camere Deputatilor si Senatului.

Judecatorii au inceput discutiile saptamana trecuta si ar urma sa decida daca noile regulamente sunt conforme cu Legea fundamentala.

Printre articolele contestate se afla si cel care ar permite schimbarea mai usoara a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. Daca judecatorii, in majoritate apropiati fostului partid de guvernamant, vor considera aceasta prevedere neconstitutionala, Alianta nu va mai putea sa incerce inlocuirea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.

Controversatele regulamente de organizare si functionare au fost adoptate in Camera Deputatilor si Senat dupa indelungi dezbateri, blocaje si negocieri intre Putere si Opozitie.
Regulament de plasare a anunturilor