Anorexia tratată natural

Anorexie
Anorexie
TIMIŞOARA – Anorexia reprezintă scăderea, până la pierderea totală, a poftei de mâncare. Este adeseori semnul de început al unor boli cronice, de exemplu al tuberculozei. Anorexia constă într-o dorinţă intensă de a fi slab şi o tendinţă de a păstra neâncetat o greutate corporală scăzută.

Persoanele care prezintă anorexie au o imagine deformată asupra corpului lor, crezându-se a fi prea grase, chiar şi în perioadele când au mult sub greutatea normală. Ele mănâncă foarte puţin, preferând fructe, legume şi evită dulciurile, carnea, brânzeturile şi mâncarea gătită.

Preponderenţa anorexiei la femei se situează între 0,5% în cazul unor criterii stricte de definire şi 3,7 % în cadrul unor criterii mai largi, iar în cazul bulimiei, estimările asupra preponderenţei se situează între 1,1 si 4,2 %. Există o anorexie mentală care e însoţită de o serie de manifestări psihice şi glandulare. Se recomandă mişcarea în aer liber, alternarea raţională a muncii cu odihna, mese la ore regulate şi renunţarea la tutun.

O serie de legume au rol adjuvant în combaterea anorexiei precum: ridichea neagră, ţelină, morcovii, hreanul, ardeiul iute, leuşteanul, pătrunjelul şi tarhonul. Se prepară salate servite înainte de mese. Ele sunt totuşi contraindicate în hiperaciditate gastrică, ulcer gastric şi afecţiuni renale grave. Pentru copii este indicat siropul preparat din hrean ras la care se adauga zahăr în cantitate egală şi doua linguri de apă. Se lăsă la macerat timp de 6 ore după care se consuma una sau două linguriţe înainte de fiecare masă.

Tot din hrean se poate prepara pentru adulţi un vin tonic: se macerează 40 grame hrean ras într-un litru de vin timp de 24 ore. Se strecoară prin tifon şi se păstrează la frigider. Se ia câte un păhărel înaintea meselor principale. Pentru stimularea secreţiei salivare şi gastrice se folosesc plantele numite „tonic amare” şi speciile aromatice. Pentru cei care suportă mai greu gustul amar al ceaiurilor medicinale, se pot folosi tincturile, pulberile, iar la copii, siropurile amare.

Substanţele amare din ghinţură întăresc rezistenta organismului prin stimularea înmulţirii leucocitelor şi hematiilor, acţionează asupra sistemului nervos central, stimulează celulele glandulare ale tuturor organelor digestive, grăbesc tranzitul intestinal. Pentru adulţi se face infuzie sau decoct, cu jumătate de linguriţă de plantă la o cană cu apa. Se bea câte un sfert de cană cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase