Aniversare la Opera din Timisoara

Aniversare la Opera din Timisoara
Timisoara: Marţi seara s-a celebrat cea de-a 63-a aniversare a Operei Române din Timişoara. Iubitorii de operă au închinat un pahar de şampanie în holul cu oglinzi din clădirea Operei Naţionale.

Iubitorii de Operă din Timisoara au participat marţi la o dezbatere cu ocazia împlinirii a 63 de ani de la primul spectacol susţinut de Opera timişoreană, la care au luat parte Maestrul Corneliu Murgu si invitaţii săi, dar şi reprezentanţi ai asociaţiei Pro Opera. La dezbatere s-a discutat despre muzică clasică, dar şi despre performanţele timişorenilor care au ajuns în semifinalele Concursului Internaţional de Canto: sopranele Lăcrimioara Cristescu şi Mihaela Marcu, respectiv baritonul Bogdan Zaharia. Totul s-a încheiat cu un pahar de şampanie, ridicat în cinstea instituţiei.

Spectacolul inaugural al Operei Române din Timisoara a avut loc la 27 aprilie 1947, cu opera „Aida”, de Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de înaltă ţinută artistică, un triumf al artei interpretative romaneşti. Pe scenă, în faţa publicului şi a înaltei asistenţe, printre care se număra şi primul ministru de atunci, Petru Groza, dar şi prin megafoane, afară, în Piaţa Victoriei, directorul Aca de Brabu adresa miilor de auditori, urmatoarele cuvinte: „Iată visul nostru împlinit! Se deschid poţile acestui aşezamânt de artă lirică, pentru a răspândi ca un far luminos arta cântului şi a muzicii – citadela culturală într-o provincie atat de înfraţită cu muzica si poezia. În acest Banat, care prin tradţtiile lui este indreptăţit a avea o operă proprie, aici, în ţara cântului, unde de veacuri rasună melodiile duioase ale doinei româneşti…”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !