Anglia plăteşte imigranţii care părăsesc ţara

1Comentariu
Muncitori
Muncitori
Imigranţilor polonezi care dorm pe străzi în Londra li se va oferi un bilet de drum gratuit dacă vor să se întoarcă la ei în ţară.

Consiliul local Westminster a precizat că a plătit în aproape un an bilete de drum pentru 265 de est-europeni care ajunseseră să doarmă pe străzi.

Consiliul Westminster a lansat o campanie la staţia de autocare Victoria, unde sosesc mulţi imigranţi, cerând guvernului să acorde fonduri pentru rezolvarea acestei probleme.

Consilierul Angela Harvey a subliniat că mulţi imigranţi vin în Marea Britanie la muncă şi ajung într-o situaţie cumplită. Consiliul Westminster a precizat că în fiecare noapte aproape 35 de est-europeni sunt nevoiţi să doarmă în stradă şi că numărul ar putea creşte. În fiecare azi sosesc la staţia Victoria aproape 2000 de est-europeni în căutare de muncă.

În luna octombrie a anului trecut, Consiliul a primit 167.000 de lire sterline din partea guvernului pentru a plăti biletul de întoarcere acasă pentru polonezii şomeri sau fără adăpost. Dar consilierul Angela Harvey a avertizat că banii se vor sfârşi luna aceasta.

De la ultima extindere a Uniunii Europene, care a însemnat şi aderarea a opt foste ţări comuniste, au venit la lucru în Marea Britanie peste 400.000 de persoane. Dar un număr redus de persoane- nu lipsit semnificaţie- s-au trezit că nu au destui bani, că nu au un loc în care să stea şi depinzând de organizaţiile filantropice care îi ajută pe cei aflaţi într-o astfel de situaţie precară.

În unele adăposturi şi în centrele deschise în timpul zilei, în special cele situate în apropiarea locurilor unde sosesc pentru prima dată în Marea Britanie, peste jumătate din cei care solicită asistenţă sunt din noile ţările membre ale Uniunii Europene, cetăţenii din grupul A8 (A de la aderare şi 8 reprezentând numărul ţărilor central-europene care au fost admise în Uniune la 1 mai 2004).

Spre deosebire de Malta şi Cipru, ai căror cetăţeni au avut de la început acces la piaţa muncii europene, în întregimea ei, ţările A8 nu au primit acest drept de la început decât în trei ţări. Una dintre ele este Marea Britanie, celelalte două sunt Irlanda şi Suedia.

După cum relatează corespondentul BBC Rob Broomby, mesajul Consiliului Westminster e clar – dacă nu aveţi destui bani să vă întreţineţi, nu aveţi o meserie şi nu vorbiţi limba engleză, atunci nu veniţi.

Într-un nou raport se spune că agenţiile care au grijă de cei a căror casă e strada sunt deja împovărate şi dacă guvernul nu ia urgent măsuri problemele s-ar putea înrăutăţi şi ar putea deveni mult mai grave o dată cu aderarea României şi Bulgariei, anul viitor, la Uniunea Europeană.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor