Angajatorii din vestul tarii sunt cei mai optimisti din România

1Comentariu
Angajatorii din vestul tarii sunt cei mai optimisti din România
Firmele româneşti nu prevăd creşterea numărului de angajaţi în perioada următoare. Totuşi, la nivel regional, patronii din regiunea Vest sunt mai mult decât optimişti, ei apreciază că în ultimele luni ale anului vor putea să ofere noi locuri de muncă.

Un studiu realizat de compania Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă arată că angajatorii previzionează o activitate echilibrată pe piaţa muncii pentru ultimele trei luni din an.

Angajatorii din patru dintre cele opt regiuni ale ţării se aşteaptă la o creştere a activităţii de angajare în Trimestrul 4, 2010. Cele mai favorabile angajării sunt perspectivele raportate de angajatorii din Vest, din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin, unde Previziunea Netă de Angajare se ridică la +12%, o îmbunătăţire uşoară de doar 8 puncte procentuale faţă de previziunile exprimate pentru trimestrul al treilea.

Previziunea Netă de Angajare  este un indicator ce se obţine făcând diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere,. Ca şi domeniu de activitate, firmele care activează în industria prelucrătoare sunt cele mai optimiste, Previziunea Netă de Angajare se ridică la +13%. În sectorul Finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri angajatorii manifestă un optimism prudent, raportând o previziune de +9%. Angajatorii din patru sectoare de activitate preconizează scăderi în volumul angajărilor. Cele mai pesimiste perspective de angajare sunt raportate în sectorul administraţie publică şi servicii sociale, respectiv in sectorul transport, depozitare şi comunicaţii.

„Un număr de 21% dintre angajatori planifică să facă angajări în următorul trimestru, şi tot atâţia anticipează că vor face reduceri de personal, în timp ce mai mult de jumătate susţin că îşi vor păstra actualul număr de angajaţi. Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă acest mediu este destul de incert. Este evident că angajatorii sunt din ce în ce mai precauţi când îşi planifică angajările viitoare. Astfel înainte de a-şi asuma o creştere de personal, preferă să primească semnale clare de creştere a comenzilor şi abia apoi să confirme noile angajări.”, a declarat Camelia Stănculescu, General Manager al Manpower România.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor