Angajatorii, asteptati sa-si depuna solicitarile pentru cerificate digitale

1Comentariu
Angajatorii, asteptati sa-si depuna solicitarile pentru cerificate digitale
Luna februarie va aduce pentru firmele care angajează personal un nou mod de lucru în relaţia cu Direcţia de Finanţe Timiş. Începând cu obligaţiile aferente lunii ianuarie 2011, angajatorii vor depune o declaraţie unică pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale, precum şi pentru evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

„Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate“ va trebui depusă în format electronic, prin utilizarea unui certificat digital calificat.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice şi juridice, în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea persoanele angajate. Depunerea acestei declaraţii se va face prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul portalului e-România, plătitorul trebuind să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii privind semnătura electronică. Solicitarea de utilizare a unui certificat digital poate fi depusă la oricare unitate fiscală teritorială din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cererea de utilizare a certificatului digital calificat (formular 150 ) fiind însoţită de o serie de acte: documentul de identitate al titularului certificatului calificat, în original şi în copie, documentul care atestă calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, în copie şi în original, precum şi documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil – în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului.          

Termenul de depunere al declaraţiei unice – formular 112, este lunar, până la data de 25, inclusiv, a lunii următoare celei pentru care se datorează impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, la organul fiscal în a cărui evidenţă este înregistrat contribuabilul, pe cale electronică. Totuşi, până la data de 1 iulie 2011, contribuabilii care nu deţin certificat digital calificat pot depune declaraţia, la organul fiscal competent sau la unul dintre ghişeele acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat, însoţit de declaraţia pe suport electronic.

M. Hoster1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor