Angajaţii timişeni îşi reclamă patronii la ITM

4Comentarii
Angajaţii timişeni îşi reclamă patronii la ITM
Situaţia financiară grea creşte numărul reclamaţiilor depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. Numărul angajaţilor care şi-au reclamat patronii pe probleme legate de contracte sau salarii a crescut de trei ori faţă de anul trecut.

Întârzierile salariale sau orele suplimentare neplătite, lipsa contractelor de muncă, tăierea unor drepturi salariale, toate acestea au ajuns în cercetare la ITM. Media zilnică a reclamaţiilor depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, de la începutul anului, a ajuns la opt. Cel mai des se solicită rezolvarea problemei întârzierilor salariale, oamenii reclamă nevirarea banilor cuveniţi la timp sau tăierea de la plată a orelor suplimentare. Numărul total al reclamaţiilor depuse la ITM Timiş, după primele opt luni ale anului, a ajuns la 2.398. Cea mai mare parte se referă la drepturile salariale neachitate (1.576), alte 582 petiţii vizează munca la negru şi neîntocmirea formelor legate de angajare.

Anul trecut, din ianuarie până în septembrie, inspectorii ITM Timiş au avut mult mai puţin de lucru, după ce fuseseră primite doar 682 de reclamaţii. Sesizările efectuate au condus la realizarea de controale la firmele reclamate. Se pare că mare parte din cele prezentate de petenţi în cereri s-au confirmat, un număr de 2.000 de firme au fost sancţionate de către ITM.

Tot mai mulţi muncitori fără contracte de muncă

Pe lista sesizărilor apare tot mai des problema lipsei contractelor de muncă. Problema este descoperită în urma verificărilor. Chiar dacă lipsa documentelor este constatată, prea multe nu se pot face, nu există o evidenţă a muncii prestate la negru, nu sunt emişi fluturaşii de salariu, iar condica de prezenţă nu există. În aceste condiţii nici sumele datorate la stat nu pot fi stabilite.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor