Angajatii de la Primaria Timisoara nu se inghesuie la greva

13Comentarii
Angajatii de la Primaria Timisoara nu se inghesuie la greva
Nu sunt de acord cu planul de austeritate şi reducerea salariilor, dar nici n-ar opri lucrul la ghişee! Chiar dacă sindicaliştii de la Primăria Timişoara declarau zilele trecute că angajaţii instituţiei vor intra de marţi, din 1 iunie, în grevă generală pe perioadă nelimitată, şi nu din 31 mai, pentru a nu pierde anumite drepturi băneşti şi pe luna mai, mulţi dintre funcţionarii de la primărie nu au semnat tabelele pentru proteste.

La Primăria Timişoara, programul s-a desfăşurat, luni, în condiţii normale, fără ca funcţionarii publici să intre în grevă. Şi asta, deşi conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia (FNSA), la care este afiliat şi sindicatul din cadul municipalităţii timişorene, a hotărât declanşarea grevei generale pe termen nelimitat din 31 mai şi participarea la mitingurile de protest organizate de confederaţiile sindicale, în faţa prefecturilor, începând cu 1 iunie 2010, între orele 12.00-14.00.

Liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei, declara zilele trecute că angajaţii acestei instituţii şi de la serviciile publice din subordinea consiliului local vor intra în grevă din 1 iunie, şi nu din 31 mai, pentru a nu pierde drepturile speciale, pentru hrană şi ţinută, şi pe luna mai, din cauza unei singure zile, conform prevederilor contractului colectiv de muncă. Nu se ştie însă nici dacă va fi grevă generală de marţi, din 1 iunie, pentru că mulţi dintre funcţionarii publici nu semnaseră, până luni, tabelele pentru participarea la acţiunea de protest. Motivul? Oamenii nu vor să resimtă şi protestele la buzunare, să li se taie din bani, mai ales că guvernanţii au hotărât să le reducă salariile cu 25 la sută.

„S-a promis de către colegi, pentru ca să nu se pierdă drepturile pentru hrană şi ţinută pe luna mai, să nu fie sacrificate ambele luni, şi mai, şi iunie, să intrăm în grevă de marţi. Vom constata marţi care va fi situaţia. Nu am centralizat încă semnăturile, trebuie să strângem tabelele nominale din toate birourile”, ne-a declarat, luni, Negrei.

Programul cu publicul nu va fi afectat

Reprezentanţii primăriei spun însă că programul cu publicul se va desfăşura în condiţii normale şi începând de marţi. „Eu, la Direcţia Fiscală, am avut discuţii cu şefii de la principalele compartimente care desfăşoară program cu publicul, de la registratură şi casierii, care mi-au spus că vor lucra. Noi n-am forţat pe nimeni nici să lucreze, nici să facă grevă, fiecare a făcut după cum i-a dictat conştiinţa. A fost distribuit un tabel privind strângerea de semnături cu privire la declanşarea grevei, şi nu cu persoanele care participă, urmează să vedem marţi care va fi situaţia”, ne-a declarat directorul Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, Adrian Bodo.

Oficialii instituţiei spun că a fost distribuit un tabel cu o formulare ambiguă, care face referire la acordul privind declanşarea grevei, şi nu participarea efectivă la protest.

„La camera 12, la Centrul de Consilieri Cetăţeni, se va lucra marţi după programul normal, la toate ghişeele, atât la depuneri de acte, cât şi la eliberare”, a arătat şi Violeta Mihalache, şefa Direcţiei Comunicare a primăriei. Rămâne de văzut cum se va prezenta marţi situaţia.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor