Angajatii camerelor de comert se scolesc pe bani europeni

2Comentarii
Angajatii camerelor de comert se scolesc pe bani europeni
Angajaţii mai multor camere de comerţ româneşti, în frunte cu cea din Timişoara, se vor specializa prin intermediul unui amplu proiect, finanţat din bani europeni. La finalul cursurilor, funcţionarii vor şti cum să-şi adapteze modul de lucru la cerinţele actuale ale mediului de afaceri.

Proiectul, intitulat „Schemă inovativă de adaptabilitate specifică sistemului cameral românesc”, a fost declarat câştigător în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinanţat din Fondul Social European. Camera de Comerţ Timişoara, coordonator al cursurilor de perfecţionare, va lucra la punerea în aplicare a iniţiativei cu alte cinci camere, din Bacău, Braşov, Prahova, Satu-Mare şi Vâlcea. De asemenea, parteneri mai sunt Universitatea de Vest Timişoara, Escola Profissional Cristóvăo Colombo din Portugalia şi Mondimpresa Italia.

În actuala criză economică, numai cu ajutorul unor persoane bine pregătite, cu inteligenţă şi spirit antreprenorial, cu iniţiativă, vom putea depăşi perioada dificilă pe care o traversăm”, a declarat Florin Foltean, reprezentantul Universităţii de Vest în acest proiect.

Reprezentanţii instituţiilor membre în cadrul proiectului s-au întâlnit joi la Timişoara, pentru lansare şi pentru demararea primelor discuţii practice. Stagiile de pregătire propun, pentru prima oară în România, realizarea unei scheme inovative comune, de specializare teoretică şi practică, precum şi adaptabilitate a angajaţilor camerelor de comerţ la cerinţele mediului economic în schimbare şi la provocările globalizării.

La finalul suitei de evenimente incluse în proiect va trebui elaborată o curriculă şi un suport de curs ce va sta la baza pregătirii ulterioare şi a altor funcţionari din cadrul camerelor de comerţ.

M. Hoster2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor