Andrei Plesu este Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
7Comentarii
Andrei Plesu este Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara
© Tion: Andrei Plesu este Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara
Comunitatea academică a Universității de Vest Timișoara îl include de joi și pe Andrei Pleșu. Filosof, scriitor și critic de artă, el a primit titlul de Doctor Honoris Causa Litterarum Humaniorum.

Aula Magna a UVT a fost din nou arhiplină pentru a asculta gândurile unei personalități. De această dată publicului mai mult sau mai puțin tânăr i s-a adresat Andrei Pleșu.

„Universitatea de Vest din Timișoara este mereu preocupată să-și apropie valorile incontestabile ale diverselor domenii de excelență, să ofere studenților modele demne de urmat. Universitate noastră primește astăzi în comunitatea sa academică pe dl. Andrei Pleșu, o personalitate remarcabilă a culturii române din ultimele decenii, un scriitor, filosof și estetician de excepție. Este o mare responsabilitate și suntem onorați să vă avem, începând din acest moment, alături, în calitate de coleg”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, audienței din Aula Magna a UVT.

Cu un limbaj de cea mai bună calitate, nu lipsit de modestie, Pleșu s-a declarat mândru de titlul obținut.

„Sunt mișcat evident să fiu onorat cu un asemenea titlu la Timișoara, deși nu vă ascund și nu e o cochetărie, nu e ușor sa-ți auzi numele atât de des și să capeți impresia că ai de raportat o mulțime de isprăvi. Nu vreau sa intru în detalii de psihologie abisală proprie, dar, în orice caz, fapt e că un titlu ca acesta conferit la Timișoara mă emoționează în mod deosebit fiindcă am o admirație specială pentru Timișoara și o sumedenie de prieteni și o foarte specială amintire personală. Atunci când aveam vreo 20 de ani m-am îndrăgostit de o timișoreancă (…), dar n-am putut rămâne împreună pentru că ea mi-a spus… dacă vrei sa rămânem împreună, vino la Timișoara, că eu la București nu pot să trăiesc. Încet, încet, am înțeles ce voia sa spună. Nu mai vorbesc de ce a însemnat Timișoara în schimbarea radicală care ne-a fost dăruită în 1989”, a spus Andrei Pleșu în deschiderea discursului său.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor