Ancheta la Drumuri Municipale, dupa ce un angajat a distrus o casa de 300.000 de euro din Timisoara

12Comentarii
Ancheta la Drumuri Municipale, dupa ce un angajat a distrus o casa de 300.000 de euro din Timisoara
Un „Dorel” al societăţii Drumuri Municipale (SDM) a distrus o casă din Timişoara, iar primăria trebuie să plătească acum 300.000 de euro. Consilierii municipali sunt consternaţi de faptul că fosta conducere a firmei de drumuri aflată în subordinea Consiliului Local Timişoara nu a făcut o anchetă internă în urma acestui incident.

În luna mai 2008, un angajat al SDM care lucra pe un excavator a intrat din neatenţie într-o conductă de gaz aflată în faţa casei cu numărul 10 de pe strada Alexandru Vlahuţă din Timişoara. În urma incidentului, în subsolul imobilului s-au acumulat gaze, iar casa a luat foc, fiind distrusă în totalitate.

Proprietarii au dat în judecată SDM şi au obţinut o sentinţă favorabilă la Tribunalul Timiş, magistraţii acestei instanţe obligând societatea la plata unor despăgubiri de aproape 300.000 de euro, reprezentând pagubele produse de incendiu.

„Dacă nu vom ajunge la o soluţie, în zece zile am putea intra în executare silită, ceea ce ar însemna inclusiv poprirea conturilor. Am reuşit, în negocierile cu proprietarii, diminuarea despăgubirilor acordate de instanţă şi reeşalonarea acestora pe şase luni”, a afirmat avocatul societăţii Drumuri Municipale , Florin Baias. 

La rândul lui, directorul SDM, Octavian Bulboacă, a afirmat că vina aparţine fostei conduceri şi a celui care a condus excavatorul, însă o anchetă internă nu a fost niciodată realizată de către societate. „În momentul respectiv nu s-a făcut o anchetă pentru a se stabili vinovaţii. Analizând situaţia se pare că cel vinovat e cel care a lucrat cu excavatorul”, a afirmat Bulboacă.

El le-a cerut consilierilor municipali, care reprezintă acţionariatul acestei societăţi, să stabilească dacă SDM va plăti despăgubirile obţinute de proprietari în instanţă, sau va ataca cu recurs decizia Tribunalului Timiş.

Decizia Tribunalului Timiş va fi atacată

Consilierii locali şi chiar viceprimarul Adrian Orza s-au arătat consternaţi de faptul că nu a fost făcută o anchetă internă la SDM în urma acestui incident. Consilierul municipal Radu Ţoancă a recomandat actualei conduceri a SDM chiar să dea în judecată fosta conducere a firmei de drumuri, care nu a încheiat o poliţă de asigurare de răspundere civilă care să acopere astfel de incidente.

Consilierii municipali au decis ca SDM să atace cu recurs decizia Tribunalului Timiş, chiar dacă avocatul firmei de drumuri a afirmat că această cale este „extrem de costisitoare”.

B.A.M.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor