Amenzile pentru parcări ilegale sunt nule!

31Comentarii
Amenzile pentru parcări ilegale sunt nule!
Prefectura a câştigat bătălia cu Primăria Timişoara în problema amenzilor. Tribunalul Timiş, Secţia Contencios Administrativ, a admis parţial nulitatea Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 371 din 30.10.2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiul Timişoara.

Instituţia Prefectului a atacat hotărârea în contencios administrativ pe motiv că sunt încălcate prevederile legale întrucât prin aceasta au fost stabilite contravenţii şi în domeniile ce erau deja reglementate prin alte acte normative. Astfel, instanţa a admis în parte acţiunea formulată de Instituţia Prefectului, constatând nulitatea absolută parţială a HCL în ceea ce priveşte parte din art. 7. şi art. 28 . La art. 7. alin 1 lit. a şi e din secţiunea 5 se prevede că reprezintă contravenţii şi se sancţionează contravenţional: executarea lucrărilor edilitar-gospodăreşti sau intervenţiile la reţeaua tehnico-edilitară fără aprobarea serviciilor de specialitate (sancţiunea fiind deja prevăzută în Legea 50/1991); predarea amplasamentului după finalizarea lucrărilor edilitar-gospodăreşti neadus la cotă şi cu resturi materiale (este prevăzut tot în Legea 50/1991). Art. 28 alin 1 lit b cap. 7. spune că reprezintă contravenţie şi se sancţionează contravenţional şi, după caz, cu lipire de colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor, precum şi cu ridicarea sau blocarea autovehiculelor cu plata contravalorii prestaţiei efectuate, următoarele fapte: oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, piste obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti, scuaruri, insule de dirijare a circulaţiei, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun. Cetăţenii care au fost amendaţi de poliţiştii comunitari în baza articolelor anulate de instanţă prin această decizie au posibilitatea să se adreseze instanţelor de judecată pentru anularea amenzilor. Urmare a constatării a nulităţii absolute parţială a HCL 371/2007, amenzile aplicate de Primăria Timişoara pe articolele anulate, de 1.000-1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500-2.000 lei pentru persoane juridice, au fost declarate ilegale, urmând ca să se aplice amenzile, mai mici, prevăzute de legislaţia în vigoare.

Primăria vrea un oraş curat

Viceprimarul Adrian Orza se întreabă de ce Prefectura nu a atacat în contencios hotărârea în termen de 30 de zile şi a făcut-o după şapte luni. „Asta înseamnă că trebuie să dăm amenzi mai mici. Eu îmi doresc un oraş curat nu să mă judec cu Prefectura, vom scoate articolele respective din Hotărâre. ”, ne-a declarat Orza.

Aproape 1.000 de timişoreni au rămas fără maşini

Şoferi sancţionaţi şi maşini ridicate în zona centrală!  Masini ridicate la Continental

Se ridică maşinile parcate aiurea Video

Ridicarea maşinilor parcate ilegal şi second-hand continuă! Ridicare masini 04.09.2008 | Video

Maşinile parcate aiurea se ridică !  Video

Aţi rămas fără maşină? Plătiţi pe loc!

Ridicarea maşinilor parcate ilegal continuă!

Poliţia Comunitară ridică şi maşini de teren Jeep ridicat 08.10.2008

Peste 1.300 de timişoreni au rămas fără maşini în 200831Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor