Amenzi pentru timisorenii care nu distrug ambrozia

De Bogdan Marta
10Comentarii
Amenzi pentru timisorenii care nu distrug ambrozia
Amenzi pentru timisorenii care nu distrug ambrozia
Proprietarii de terenuri din Timişoara riscă  amenzi usturătoare dacă nu le curăţă de buruieni. Primăria Timişoara face apel la aceştia să ajute în special în eradicarea ambroziei, o buruiană cu potenţial alergen ridicat.

Primăria Municipiului Timişoara a lansat un nou apel persoanelor şi firmelor să se alăture acţiunilor municipalităţii pentru eradicarea acestei buruieni,  prin cosirea şi smulgerea ei pe terenurile aflate în administrarea sau proprietatea acestora. 

Ambrosia artemisiifolia, cunoscută şi sub numele de iarba pârloagelor, se găseşte frecvent de-a lungul şoselelor şi a căilor ferate, atât în intravilan, cât şi în extravilanul localităţilor. Ea este o specie invazivă, inclusă în lista oficială a buruienilor de carantină, caracterul nociv al speciei fiind cauzat de afecţiunile alergice pe care le provoacă în perioada înfloririi. 

La  noi  în ţară s-a aclimatizat recent,  putând  fi  întâlnită cu precădere pe Valea Mureşului, în Banat, în judeţele Bihor, Vaslui, Giurgiu.  În municipiul Timişoara s-a constatat prezenţa acestei plante  mai ales în cartierele  mărginaşe  ale oraşului, în apropierea terenurilor virane.

Polenul acestei plante  este  unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic la sfârşitul verii.

Specialiştii recomandă  smulgerea  din rădăcini a ambroziei înainte  ca  inflorescenţele  să ajungă la maturizare,  deoarece acestea provoacă alergii la nivelul căilor respiratorii.

Primăria Municipiului Timişoara susţine că efectuează periodic lucrări de cosire şi  smulgere a buruienii alergogene Ambrosia artemisiifolia din spaţiile verzi puternic infestate. De asemenea, reprezentanţii municipalităţii încearcă să identifice terenurile virane afectate de răspândirea acestei buruieni pentru luarea măsurilor necesare.

Însă municipalitatea cere şi colaborarea persoanelor fizice şi juridice din Timişoara, pentru eradicarea acestei buruieni,  prin cosirea şi smulgerea ei pe terenurile aflate în administrarea/ proprietatea lor.

Amenzile pentru proprietarii de terenuri din Timişoara care nu le igienizează sunt semnificative şi pot ajunge la 1.000 de lei, în cazul persoanelor şi 2.500 de lei pentru firme.

Ambrozia provoaca din nou mii de alergii si… cateva amenzi

Timisoara este amenintata de un pericol care creste de la an la an: ambrozia

Politia Locala ii someaza pe timisoreni sa distruga ambrozia10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor