Amenzi de zeci de mii de lei pentru timisorenii care isi neglijeaza terenurile

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
9Comentarii
Amenzi de zeci de mii de lei pentru timisorenii care isi neglijeaza terenurile
„Cultivatorii” de ambrozie din Timișoara au fost luați la ochi de polițiștii locali, care în ultima lună au amendat 45 dintre ei, valoarea sancțiunilor ridicându-se la peste 55.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, doar în ultima lună 45 de proprietari de terenuri din Timișoara au fost amendați de agenți pentru că le neglijează. Unii dintre cei care lasă buruienile să crească în voie au mai fost amendați și în trecut.

„Astfel, în urma verificărilor efectuate și a parcurgerii etapelor de identificare a proprietarilor, în cazul a 45 dintre aceștia au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 56.500 lei în ultima lună, după ce anterior acestora au mai fost aplicate ale 54 de sancțiuni în valoare de 76.500 lei. Subliniem faptul că numărul constatărilor de astfel de terenuri este mult mai mare, dar identificarea proprietarilor de terenuri trece printr-o procedură care necesită timp, fiind efectuate verificări la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, motiv pentru care perioada de la depistarea terenului și până la luarea măsurilor de sancționare poate fi mai mai mare, cu atât mai mult cu cât sunt și situații în care proprietarii sunt plecați din Timișoara și locuiesc în alte orașe sau în alte țări”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Acțiuni similare au avut loc și în cimitirele din oraș, unde situația nu e mai bună.

„De asemenea, au mai fost reverificate și cimitirele din oraș unde, de asemenea, au fost constatate nereguli de acest gen, fiind aplicate sancțiuni de 5000 lei în Calea Șagului și Rusu Șirianu, după ce luna trecută administratorii cimitirelor Calea Șagului și Stuparilor au fost, de asemenea, sancționați pentru neîngrijirea acestora și necosirea buruienilor. Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, din jurul împrejmuirilor acestora, din incinte, curți, alte spații amenajate, să asigure și să mențină permanent un aspect salubru al acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării, conform HCL 266/2016 modificată și completată”, mai transmit cei de la Poliția Locală Timișoara.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor