Amenzi de 200.000 lei de la comisarii Gărzii de Mediu pentru cei care desfășoară activități cu impact asupra mediului

De Adrian Panduru ​
6Comentarii
Amenzi de 200.000 lei de la comisarii Gărzii de Mediu pentru cei care desfășoară activități cu impact asupra mediului
Comisarii Gărzii de Mediu Timiș au aplicat amenzi în valoare de 200.000 de lei, în luna care a trecut, celor care desfășoară activități cu impact semnificativ asupra mediului.

În luna noiembrie 2019, comisarii Gărzii de Mediu Timiș au făcut 68 de inspecții în cazul celor care desfășoară activități cu impact semnificativ asupra mediului, Comisarii Gărzii Naționale de Mediu, Comisaritatul Județean (GNM CJ) Timiș au aplicat șapte amenzi în valoare totală de 200.000 lei, un avertisment și două măsuri de suspendare a activității până la intrarea în legalitate și o propunere de notificare în vederea suspendării autorizației integrate de mediu.

„În anul 2019 , Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 738 inspecţii, dintre care 245 inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 493 inspecţii neplanificate. Controalele efectuate au fost efectuate cu un efectiv de cinci echipe de comisari. În cele 11 luni ale anului 2019, au fost aplicate 11 avertismente și 72 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.562.000 lei”, transmite Alina Călușeru, comisar-șef GNM CJ Timiș.

Au fost aplicate amenzi și și avertismente pentru funcționare fără autorizație de mediu sau fără respectarea prevederilor acesteia, prestarea serviciului de salubrizare de către operatori, fără asigurarea parametrilor tehnici reglementați, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, realizarea unor proiecte de investiții fără acord de mediu sau fără a notifica Agenția de Protecția Mediului Timiș la finalizare și înainte de punerea în funcțiune, abandonări de deșeuri în zone nepermise pe domeniul public sau în alte zone nepermise, afectarea calității aerului înconjurător și alte neconformități.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor