Ameninţarea lui Zambon – episodul nşpe…

6Comentarii
Claudio Zambon
Claudio Zambon
TIMISOARA – FRF este somată de FIFA să sancţioneze gruparea FCU Politehnica Timişoara & Invest SA, conform deciziei TAS în cazul palmaresului, în caz contrar forul român urmând să facă obiectul unei proceduri disciplinare, sancţiunile putând ajunge până la excluderea din competiţiile organizate de FIFA.

Într-un fax remis, miercuri, de către FIFAsecretarului general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Adalbert Kassai, se menţionează că, în urma analizării unei plângeri venite din partea SC FC Politehnica Timişoara SA, patronată de Claudio Zambon, forul internaţional a ajuns la concluzia că decizia TAS în cazul palmaresului grupării de fotbal Poli Timişoara nu a fost aplicată corect de către FRF. “Decizia TAS trebuia în mod evident să fie aplicată clubului care evoluează în prima ligă din România, FCU Politehnica Timişoara & Invest SA. În consecinţă, solicităm Federaţiei Române de Fotbal să aplice corect decizia TAS, în toate punctele sale”,se arată în comunicatul FIFA.

FRF este somată astfel, ca până pe data de 15 iunie 2007, cel mai târziu, să facă dovada aplicării corecte a sancţiunilor impuse de TAS clubului FCU Politehnica Timişoara & Invest SA, în caz contrar urmând să fie deschisă o procedură disciplinară împotriva forului român. “În cazul în care federaţia dumneavoastră nu va prezenta până cel târziu pe data de 15 iunie 2007 dovada privind aplicarea sancţiunilor TAS clubului corect, Comisia de Disciplină a FIFA va deschide o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal. Sancţiunile în astfel de cazuri pot ajunge până la excluderea din competiţiile organizate de FIFA”,se arată în comunicatul citat.

În comunicat se precizează, de asemenea, că federaţiile naţionale sunt obligate să recunoască şi să aplice deciziile luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să se asigure că membrii afiliaţi, respectiv cluburile, respectă hotărârile acestei instanţe.

În decembrie 2006, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să oblige pe FCU Politehnica Timişoara să continue cu numele iniţial, CS FC Politehnica AEK Timişoara, sau să îşi ia un alt nume aprobat de FRF, hotărând să interzică şi folosirea culorilor alb-violet. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timişoara să plătească câte 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat, începând cu data de 5 decembrie 2006 şi până când intră în vigoare schimbarea de nume în concordanţă cu prezenta sentinţă.

FCU Politehnica Timişoara a fost obligată, de asemenea, să plătească suma de 90.000 de euro drept compensaţie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei şi a logoului SC FC Politehnica Timişoara SA, între 13 iunie şi 4 decembrie 2006. În cazul în care nu va achita această sumă în decurs de o lună, FCU Politehnica Timişoara va trebui să plătească o dobândă anuală de cinci procente.

Potrivit deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Comisia de Apel a FRF a fost mandatată să decidă suma pe care FCU Politehnica Timişoara trebuie să o plătească către SC FC Politehnica Timişoara SA pentru fiecare folosire a numelui, imnului, istoriei, logo-ului şi a culorilor între 31 ianuarie 2005 şi 12 iunie 2006 şi va mări această sumă cu numărul meciurilor oficiale jucate de FCU Politehnica Timişoara din acea perioadă pentru a calcula întreaga sumă compensatorie.

FIFA a solicitat, la mijlocul lunii februarie, FRF, printr-o adresă oficială, să pună în aplicare decizia TAS de la Lausanne în privinţa numelui şi palmaresului grupării Poli Timişoara. Cu toate acestea, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate, la 22 februarie, clubului FCU Politehnica în litigiul cu SC FC Politehnica Timişoara SA, patronată de italianul Claudio Zambon, în ceea ce priveşte palmaresul echipei de fotbal din oraşul de pe Bega. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis, în şedinţa de joi, “să admită cererea de revizuire înaintată de FCU Politehnica şi să desfiinţeze hotărârea Curţii de Recurs Federale din ziua de 12 iunie 2006”.

Pe data de 20 martie, Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF a decis punerea în aplicare a hotărârii TAS în cazul palmaresului clubului Poli Timişoara, împotriva unei grupări, FCU Politehnica Timişoara, care activează doar în campionatele de copii şi juniori. Astfel, în urma acestei decizii, Politehnica Timişoara, clubul care activează în Liga I şi al cărei preşedinte este Marian Iancu, poate folosi aceleaşi însemne, imnul, sigla şi palmaresul, ca şi până acum.

Consilierul juridic al FRF, Justin Ştefan, a explicat atunci că FCU Politehnica Timişoara este o asociaţie care nu are nicio legătură cu SC FC Politehnica Timişoara & Invest SA, al cărui proprietar este compania Balkan Petroleum şi care activează cu echipe de seniori în cadrul Ligii I şi a II-a. “Hotărârea TAS este pronunţată strict împotriva FCU Politehnica Timişoara care are echipe în campionatele de copii şi juniori. Gruparea lui Marian Iancu nu are nicio legătură cu această decizie. În momentul de faţă poate activa ca şi până acum. Iar dacă vor exista nemulţumiri împotriva clubului din Liga I, societatea domnului Claudio Zambon este nevoită să se adreseze din nou instanţelor şi să parcurgă cursul firesc al comisiilor”, a afirmat consilierul juridic al FRF.

Comisia pentru Statutul Jucătorului obliga FCU Politehnica Timişoara, conform hotărârii TAS din data de 5 decembrie 2006, să-şi schimbe numele şi să-şi ia un alt nume care nu include riscul de a fi confundat cu SC FC Politehnica Timişoara SA, aparţinând italianului Claudio Zambon. Această obligaţie se va îndeplini în condiţiile articolului 2.1 din ROAF, până la începerea campionatului următor, în speţă ediţia 2007/2008.

FCU Politehnica Timişoara era obligată să plătească către SC FC Politehnica Timişoara SA suma de 10.000 euro, aceasta rezultând din înmulţirea a 5.000 de euro cu 2 meciuri oficiale (n.r. – la nivel de copii şi juniori ) disputate în perioada scursă de la 05.12.2006 şi până la data pronunţării prezentei hotărâri. De asemenea, FCU Politehnica Timişoara este obligată să achite către SC FC Politehnica Timişoara SA suma de 90.000 euro, sub sancţiunea plăţii unei dobânzi de 5% pe an începând cu data de 05.01.2007 şi suma de 500 franci elveţieni, ca taxa de procedură la TAS şi 300 lei, ca taxă de procedură la CSJ.

Grupării FCU Politehnica Timişoara i se interzice să imite culorile şi să folosească imnul, istoria şi logo-ul SC FC Politehnica Timişoara SA.

Lupescu amână decizia | Ne dezafiliază | Poli Timişoara este bună de plată

 

 

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor