Ambasadorul SUA la Bucuresti, in vizita la Timisoara

2Comentarii
Ambasadorul SUA la Bucuresti, in vizita la Timisoara
Vizită la cel mai înalt nivel. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenţa Sa Mark Henry Gitenstein, a vizitat luni Timişoara. Programul său a cuprins o vizită la Azur şi o întâlnire cu preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc. El a fost însoţit de ataşatul comercial al Ambasadei, E. Keith Kirkham.

Ambasadorul  SUA a fost interesat în cadrul deplasării de situaţia investiţiilor străine în judeţul Timiş, mai ales a celor americane.

În programul oficial al deplasării a fost programată o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, care i-a prezentat oaspetelui principalele proiecte derulate de administraţia judeţeană.

Totodată, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România a vizitat fabrica Azur din Timişoara. Societatea subsidiară a grupului american ICC Industries Inc. este un concern aflat în proprietate privată, cu activitate pe plan mondial în domeniul industriei chimice, petrochimice şi farmaceutice. Înfiinţată în 1923 sub numele de Fabrica Unită de Lacuri şi Vopsele, Azur este în prezent una din cele mai mari companii aflate în proprietate americană din Timisoara, având un număr de 270 de angajaţi. Procesul de privatizare al Azur a început în 1998, odată cu cumpararea pachetului majoritar de acţiuni de către ICC Industries, cu sediul în New York. Preşedinte şi proprietar al grupului, John J. Farber, este fiul fondatorului companiei timişorene, Eugene Farber. Originar din Timişoara, Farber a părăsit România, împreună cu familia sa, în 1948, dupa naţionalizarea companiei.

La New York, John Farber a declarat: „Prezenţa ambasadorului Gitenstein scoate în evidenţă importanţa investiţiilor americane în industria românească. Vizita amabasadorului ne face o deosebită plăcere şi aşteptăm cu nerăbdare continuarea colaborării, pentru că intenţia noastră este de a dezvolta afacerea noastră în Timişoara”.

M. Hoster2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor