Ambasadorul chinez Liu Zengwen, la Universitatea de Vest din Timisoara

3Comentarii
Ambasadorul chinez Liu Zengwen, la Universitatea de Vest din Timisoara
Liu Zengwen, ambasadorul Chinei în România, a făcut o vizită, miercuri, la Universitatea de Vest din Timișoara. Acesta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al instituției timișorene. Cu această ocazie, ambasadorul a lăudat relațiile dintre România și China.

Acesta și-a exprimat încrederea că o colaborare între cele două state, la toate nivelurile, nu poate decât să fie mai bună. După vizita de la Timișoara urmează o altă vizită, de această dată a rectorului Ioan Talpoș în China, care a contactat mai multe universități chineze cu scopul încheierii unor parteneriate în vederea realizării unor schimburi de experiență între studenți ai acestora și UVT. În acest moment, pe baza unui acord între cele două state, la fiecare doi ani, câte 24 de studenți chinezi studiază în țara noastră.

„Relațiile dintre cele două țări sunt în multe domenii și prietenia dintre cele două popoare care s-a închegat de peste 60 de ani. În ultimii 20 de ani au venit mulți studenți care au învățat la universitățile românești. La începutul anilor 60, majoritatea studenților a învățat în domeniul petrolier. Apoi accentul s-a pus în funcție de perioada istorică. Din cei 24 de studenți chinezi care învață în România, cam jumătate au venit să studieze medicina, dar există și studenți care învață muzică, sport, litere, economice etc.“, a spus Liu Zengwen.

În ceea ce privește poziția Chinei față de  conflictul din peninsula coreeană, ambasadorul chinez a spus că statul pe care îl reprezintă nu se situează de nicio tabără, ci dorește un climat de pace în regiune. „China regretă și sperăm ca această situație de încordare să treacă cât mai repede pentru că avem relații bune și cu Coreea de Nord și cu Corea de Sud și noi ne pronunțăm întotdeauna pentru stabilitatea peninsulei coreene“, a declarat ambasadorul chinez. Aceasta este și poziția oficială a Chinei vizavi de posibilul război din Orientul Îndepărtat.

M.M. Hojda3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor