Alt atac la adresa lui Băsescu

Alt atac la adresa lui Băsescu
Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, lansează un nou atac la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

Ciuvică a dat publicităţii un document care demonstrează, în opinia sa, că în anul 2001, Traian Băsescu se folosea de serviciul secret al Ministerului Apărării Naţionale pentru întărirea relaţiilor externe ale Partidului Democrat.

Documentul este, potrivit lui Ciuvică, o informare făcută de Sergiu Medar, la acea vreme şeful Direcţiei Informaţii şi Reprezentare Militară, către ministrul apărarii de atunci, Ioan Mircea Paşcu. Informarea se referea la o întâlnire pe care generalul Medar a avut-o cu Traian Băsescu.

Potrivit informaţiilor deţinute de Mugur Ciuvică, în 6 iunie 2001, la doar două săptămâni după ce devenise preşedinte al PD, Traian Băsescu s-a întâlnit cu generalul Sergiu Medar. Întâlnirea, intermediată de Sorin Frunzăverde, a avut ca temă, spune Ciuvică, relaţiile externe ale Partidului Democrat. După întâlnirea pe care a avut-o cu Traian Băsescu, Sergiu Medar a redactat o informare pe care i-a transmis-o lui Ioan Mircea Paşcu, ministrul apărării naţionale de atunci, referitoare la conţinutul discuţiilor.

,,La începutul întâlnirii, domnul Sorin Frunzăverde a menţionat faptul că probabil, într-un viitor apropiat, Partidul Democrat se va apropia de Partidul Democraţiei Sociale din România pentru a realiza un pol social democrat. PD, în structura sa actuală, nu are însă o componentă externă destul de viabilă. […] În final, cei doi interlocutori mi-au spus că intenţionează să extindă componenta internaţională şi să-l trimită pe domnul Frunzăverde în SUA şi în unele state europene în acest sens.” – consemna Sergiu Medar în documentul dat publicităţii de G.I.P.

În finalul informării, Sergiu Medar menţionează că, înainte să se întânească cu Traian Băsescu, l-a anunţat şi pe şeful DGIA, Gheorghe Rotaru, al cărui adjunct era în acel moment.

Grupul de Investigaţii Politice cere public preşedintelui Traian Băsescu şi consilierului prezidenţial Sergiu Medar să clarifice dacă au mai avut întâlniri în perioada 2001-2004 şi care au fost subiectele acestora. De asemenea, Mugur Ciuvică îi cere preşedintelui Băsescu să precizeze dacă pe vremea când era lider al opoziţiei se folosea de serviciile secrete în interesul partidului său.

Mugur Ciuvică aminteşte de faptul că, după doar câteva zile de mandat, preşedintele Traian Băsescu, a semnat un decret pentru înaintarea lui Sergiu Gheorghe Medar la gradul de general-locotenent cu trei stele. Până la această oră, nici preşedintele Traian Băsescu, nici consilierul prezidenţial Sergiu Medar nu au comentat această chestiune.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor