Alpinistul Horia Colibasanu isi prezinta expeditiile in Himalaya

Alpinistul Horia Colibasanu isi prezinta expeditiile in Himalaya
Timişorenii află cum a reuşit alpinistul Horia Colibăşanu să cucerească unul dintre cele mai periculoase vârfuri asiatice de peste 8 000 de metri – Annapurna. Clubul Sportiv Alternative Timişoara, în colaborare cu Departamentul de Geografie al Universităţii de Vest Timişoara, organizează marţi, 18 ianuarie, de la ora 19,30, în Aula Magna, proiecţia video „Ascensiunea vârfului himalayan Annapurna“.

Proiecţia prezintă cele trei tentative de ascensiune ale lui Horia Colibăşanu pe vârful Annapurna (8091m), în expediţiile din 2007, 2008 şi 2010, finalizate cu atingerea vârfului în 27 aprilie 2010. La finalul proiecţiei, Horia Colibăşanu va răspunde întrebărilor celor care doresc să afle mai multe despre prăgătirea fizică dinaintea expediţiilor, dar şi despre întâmplările prin care a trecut alpinistul înainte să cucerească vârful, mai ales că unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, Inaki Ochoa de Olza, a murit într-una din încercările de escaladare a Annapurnei (în 2008, când se aflau la 100 de metri de vârf). Horia Colibăşanu are 34 de ani, de profesie este stomatolog, meserie pe care o şi practică la Timişoara, şi face alpinism din 1998. În 2004, a fost primul român care a urcat pe K2 (8. 611m). În 2006, a urcat pe Manaslu (8 163m), iar în 2007 a urcat pe Dhaulagiri (8. 167m). Pe lângă aceste reuşite a mai participat şi la numeroase alte expediţii. Vârful Annapurna (8. 091m) din munţii Himalaya este al zecelea vârf din lume. A fost urcat prima dată pe 3 iunie 1950 de o expediţie franceză, condusă de Maurice Herzog, vârful fiind atins de către Maurice Herzog şi Louis Lachenal. Niciun român nu a urcat până acum pe acest munte.

M.M. Hojda

Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a cucerit, in premiera nationala, cel mai periculos varf himalayan

Un alpinist timişorean încearcă să cucerească cel mai periculos munte din lume

Distincţie pentru Horia Colibăşanu

Horia Colibăşanu încearcă să ajute un spaniol, blocat în apropiere de Annapurna0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor