Alpinistul Coco Galescu doreşte protejarea Munţilor Banatului

4Comentarii
Alpinistul Coco Galescu doreşte protejarea Munţilor Banatului
Decalog pentru protejarea munţilor Banatului. Învins de gripă, alpinistul bănăţean Coco Galescu a decis să renunţe la ascensiunea pe vârful Pumori. La întoarcerea din misiune, Galescu a hotărât să lansese un protest inedit, elaborând un decalog de măsuri ce nu ar trebui încălcat pentru a fi protejaţi Munţii Banatului.

La mijlocul lunii, în timpul ascensiunii, alpinistul bănăţean a rămas singur cu partenerul său Florin Grama  în intenţia de cucerire în premieră naţională a vârfului Pumori din Munţii Himalaya. Toate celelalte expediţii care intenţionau să urce spre vârful respectiv s-au retras, considerând condiţiile meteo nefavorabile ca fiind prea primejdioase pentru a se urca în continuare. Ascensiunea lui Galescu către vârful Pumori era programată între 25 şi 30 octombrie. „Ţinta” alpinistului era la 7.161 de metri altitudine. Sâmbătă, Galescu a anunţat însă că se retrage din ascensiune, pentru că s-a îmbolnăvit de gripă.

În misiunea de coborâre de pe munte, Galescu a realizat şi transmis un mesaj de „înfrăţire” cu Munţii Banatului şi un decalog, ce nu trebuie încălcat:

1.Nu mai tăiaţi pădurile necontrolat.
2.Nu ucideţi animalele din zona montană.
3.Nu construiţi în mod haotic pe munte.
4.Limitaţi accesul motoarelor şi snowmobilelor.
5.Conservaţi arhaicul şi tradiţiile din zona montană.
6.Angajaţi oameni competenţi să administreze muntele.
7.Organizaţi un turism controlat şi limitat în munte.
8.Nu lăsaţi gunoaiele în zona înaltă.
9.Depolitizaţi muntele, implicaţi mai mult societatea civilă.
10.Învăţaţi copiii să iubească muntele şi natura.

Alpinistul va continua coborârea, până la 4000 de metri, aici urmând să apeleze la un avion uşor, urmând ca peste trei zile să ajungă în Kathmandu.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor