Alo, domnu’ parlamentar? Am o groapă în faţa casei…

45Comentarii
Alo, domnu’ parlamentar? Am o groapă în faţa casei…
Lucru pe care l-am constatat cu toţii, campania electorală este cea mai propice perioadă pentru politicieni de a afla care sunt problemele alegătorilor. Unii nu se sfiesc să profite de prieteniile politice ca să facă intervenţii la primării pentru problemele votanţilor!

Campania electorală este momentul în care candidaţii, fie ei foşti parlamentari sau mai exact pe final de mandat, foşti consilieri sau personaje „descoperite” acum de partide, devin brusc interesaţi de ce ne doare. Umblă prin pieţe, convoacă votanţii prin baruri, restaurante sau cămine culturale, respectiv participă la şedinţele consiliilor consultative de cartier, în Timişoara. Dacă se întâmplă să se nimerească doi candidaţi la aceeaşi şedinţă, cum s-a întâmplat deunăzi la şedinţa Consiliului consultativ din Fabric, unde s-au ciocnit candidatul PNL la Senat Nicolae Robu şi candidata PC la deputăţie Maria Grapini, ies scântei! De obicei, problemele oamenilor ţin de autorităţile locale: drumuri proaste, lipsă curăţenie, lipsă parcări, nesiguranţă pe străzi etc. Interesant este că unii candidaţi (la parlament) se şi mândresc public cu faptul că au făcut intervenţii la primărie pentru rezolvarea problemelor.

Descindere în viaţa reală…
Exemplu este Nicolae Robu, cel care spune că a „descins în viaţa reală”, în această campanie: „Am participat la şedinţa Consiliului consultativ din Fabric pentru a înregistra problemele oamenilor. Multe sunt legate de trafic – semaforizări care ar trebui să fie şi nu există, sensuri unice şi alte lucruri… Am intervenit la primărie şi, deja, şeful Direcţiei de specialitate mi-a dat telefon că a fost pe teren, a luat legătura cu preşedintele consiliului de cartier şi mi-a spus că ce se poate se va face acum, urgent, şi că va reveni săptămâna viitoare acolo”, a declarat liberalul. Cu alte cuvinte, dacă un candidat are „trecere” la primărie, doar liderul PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu, susţine candidaţii PNL, ba chiar ţărăniştii şi liberalii au un acord politic în acest sens – se rezolvă! E normal? Robu susţine că da: „Eu am avut doar un rol de comunicare în rezolvarea acestor probleme. Sunt convins că a contat, în ceea ce priveşte promptitudinea, şi parteneriatul pe care îl avem cu domnul Ciuhandu…”, a declarat candidatul PNL.

Viitorii parlamentari-plombă
E anormal dacă ne gândim că la şedinţele consiliilor consultative de cartier participă şi reprezentanţi ai primăriei, deci ei sunt cei care ar trebui „să comunice” şi să înregistreze problemele. Şi-apoi, care mai e rolul consilierilor locali din Timişoara, în afara de participarea la şedinţele de consiliu, o dată pe lună, şi micile atacuri politicianiste la adresa executivului primăriei. Pentru că interpelările şi luările de poziţie nepolitizate, cu privire la problemele timişorenilor, sunt extrem de rare… Cert este că liberalii consideră ca aşa ar trebui să procedeze viitorii parlamentari: „Este foarte normal ca parlamentarii să intervină şi în probleme care ţin de sfera administraţiei locale. Avem şi exemplu unui senator din Statele Unite, care a rămas cunoscut ca senatorul-plombă, pentru că a intervenit la primarul din New York, după ce un cetăţean l-a sunat pentru că i-a apărut o groapă în faţa casei, iar problema s-a rezolvat într-o zi… Asta aşteaptă oamenii de la parlamentarii aleşi uninominal, nu e nimic anormal, e chiar de apreciat”, consideră coordonatorul campaniei PNL Timiş, Cristian Buşoi. Atipic, dacă ne gândim la definiţia „tradiţională” a parlamentului, organul legislativ care adoptă şi abrogă legile ţării… Partea bună este că totuşi se implică cineva, chiar dacă sistemul uninominal pare să-i fi debusolat puţin pe candidaţi!

Ciuhandu tace şi face
Cât despre susţinerea primarului Ciuhandu pentru liberali în această campanie electorală, Buşoi a declarat: „Domnul primar Ciuhandu nu este genul care să vorbească foarte mult, să aibă o campanie agresivă, cum este Gheorghe Falcă, de exemplu… Domnul Ciuhandu e genul de om care vorbeşte puţin şi face mult”. Rămâne de văzut ce va face Ciuhandu în privinţa bannerelor electorale care au apărut ancorate de stâlpi, pe domeniul public, în unele colegii, lucru interzis chiar de primărie…45Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor