Alo, 112? Urgenţa este un caz de fraudă electorală!

1Comentariu
Alo, 112? Urgenţa este un caz de fraudă electorală!
Puteţi sesiza fraudele electorale la 112 în ziua votului. Reprezentanţii Poliţiei Timiş şi cei ai Poliţiei de Frontieră Timiş atrag atenţia că „Votul ilegal înseamnă închisoare”, după cum sună sloganul campaniei de informare demarată de Ministerul Administraţiei şi Internelor cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

Persoanele care votează fără a avea acest drept, ori îşi exprimă acest drept de două sau mai multe ori, prin introducerea mai multor buletine de vot în urnă decât are dreptul un alegător riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani, potrivit Ordonanţei de Guvern 95 din 2009 privind modificarea şi completarea Legii 370 din 2004 pentru alegerea Preşedintelui României. De aceeaşi infracţiune se fac vinovaţi cei care utilizează o carte de alegător, un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals. Şi împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de fi ales se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Riscă să stea după gratii de la 6 luni la 5 ani persoanele care se fac vinovate de oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat. Atacul, prin orice mijloace, asupra localului secţiei de votare se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, conform legii.

În ceea ce priveşte contravenţiile, se sancţionează cu amendă de la 1.500 de lei la 4.500 de lei continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votului, la sediul secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Pentru prima oară în România, pe parcursul procesului electoral cetăţenii pot sesiza oficial, la numărul de urgenţă 112, neregulile electorale. În ziua alegerilor, la dispeceratele de urgenţă 112 vor fi desemnate persoane specializate pentru preluarea apelurilor de natură electorală, pentru a nu fi afectată astfel capacitatea de gestiune a apelurilor de urgenţă, spun reprezentanţii IPJ Timiş şi cei ai IJPF Timiş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor