Allawi, tintit la Najaf

Allawi, tintit la Najaf
Fostul premier interimar al Irakului, Iyad Allawi, a scăpat cu bine dintr-o tentativă de asasinat!

Aflat în campanie electorală la moscheea Imamului Ali din Najaf, demnitarul irakian a fost înconjurat de miliţii şiite îmbrăcate în negru. Puşcaşii marini au tras focuri de avertizare, l-au scos pe Allawi din moschee şi l-au readus în Zona Verde a Bagdadului.

Odată cu apropierea istoricelor alegeri legislative de la 15 decembrie, rebelii din Irak îşi intensifică acţiunile de destabilizare a noii administraţii.

Deşi este şiit, Iyad Allawi, un fost medic neurolog care s-a aflat 30 de ani în exil şi a condus primul Cabinet de după predarea puterii de către Administraţia americană a lui Paul Bremer, nu este în graţiile clericului radical Moqtada Al Sadr. Miliţiile şiite din partidul său, ”Armata lui Mehdi”, au considerat pătrunderea demnitarului în moscheea Imamului Ali un sacrilegiu, deoarece Allawi serveşte, în opinia lor, ocupantul american.

Întors la Bagdad, fostul premier a declarat că noile forţe politice ale Irakului îi vor captura şi aduce în faţa justiţiei pe toţi acei care doresc subminarea democraţiei şi instaurarea haosului.
Regulament de plasare a anunturilor