Alimentare cu apa

2Comentarii
Alimentare cu apa
Tema de proiectare pentru obiectivul “ Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Comloşu Mare şi localităţile apărţinătoare” s-a fundamentat în cadrul Consiliului Local Comloşu Mare, cu o valoare totală a proiectului de 1.077.344,30 EURO.

Pe baza referatelor de necesitate elaborate de personalul specializat din cadrul Primăriei s-a fundamentat necesitatea şi oportunitatea realizării investiţiilor în reabilitarea şi modernizarea sistemului centralizat de alimentare cu apă din Comuna Comloşu Mare. În baza acestei fundamentări s-a întocmit documentaţia tehnica faza S.F.
Sursele de finanţare a investiţiilor se constituie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi constau din fonduri proprii, credite bancare, fonduri de la bugetul de stat/bugetul local, credite externe garantate sau contractate de stat, fonduri externe nerambursabile şi alte surse legal constituite: contribuţie proprie Consiliul Local Comloşu Mare – 110.000 Euro, finanţare nerambursabilă solicitata in cadrul Phare 2006 – 967.344,30 Euro. Datorită faptului că investiţiile în reabilitarea întregului sistem de alimentare cu apă la nivelul întregii comune se ridică la o valoare mare, s-a decis prioritizarea investiţiilor enumerate mai sus şi realizarea acestora în 2 etape distincte care vor fi independente.
Etapa I:  reabilitarea reţelei de apă executate în anii 1972, pe o lungime de 9,265 km, în localitatea Comloşu Mare şi Lunga; realizarea conductelor de aducţiune de la forajele F1, F3, F5 și de la cele noi F6 si F7 către rezervorul de apă, debitele celor 5 foraje vor asigura debitul de apă necesar pentru consum şi pentru refacerea rezervei de incendiu şi anume de 13l/s aşa cum reiese din breaviarul de calcul; realizarea staţiei de tratare a apei cu capacitatea de tratare a unui debit de 13l/s; realizarea a doua rezervoare de apă cu o capacitate totala de V= 400mc; realizarea staţiei de pompare treapta a doua; Gospodaria de apă, compusă din staţia de tratare a apei, rezervor de apă şi staţie de pompare, se va realiza pe terenul din Comloşu Mare, fiind identificat prin CF.3187, S=1439mp, aflat în proprietatea Statului Român.
Etapa II: reabilitarea reţelei de 7,95 Km, executate in 1972, în localitatea Comloşu Mic, reabilitarea reţelei de 5 km din Comloşu Mare; realizarea conductelor de aducţiune de la forajele F6, F7, F8 către rezervorul de apă, debitele celor 3 foraje vor asigura debitul de apă necesar pentru consum şi pentru refacerea rezervei de incendiu şi anume de 3,68 l/s aşa cum reiese din breviarul de calcul; functionalizarea forajului F7 din localitatea Comloşu Mic realizarea staţiei de tratare a apei cu capacitatea de tratare a unui debit de 3,68 l/s; realizarea rezervorului de apă cu o capacitate de V=150mc; realizarea staţiei de pompare treapta a doua; realizarea staţiei de tratare a apei, rezervorului de apă şi a staţiei de pompare.
Gospodaria de apă, compusă din staţia de tratare a apei, rezervor de apă şi staţie de pompare se va realiza pe terenul din Comloşu Mic, unde se execută în prezent forajul F8, identificat prin CF.402, S=2056 mp, fiind în proprietatea Statului Român.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor