Alesii vor studii pentru calea ferată Timisoara – Szeged

11Comentarii
Alesii vor studii pentru calea ferată Timisoara – Szeged
Consiliul Judeţean Timiş vrea să se implice într-un proiect care vizează elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate pentru calea ferată Timişoara – Szeged. Aleşii judeţeni urmează să ia o decizie, prin vot, cu privire la oportunitatea acestui proiect

Reprezentanţii CJ Timiş spun că pentru revitalizarea căii ferate dintre cele două mari oraşe din Euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), Szeged şi Timişoara, s-au realizat deja mai multe studii de fezabilitate, dar programele de cooperare transfrontalieră nu au asigurat resursele necesare lucrărilor de execuţie, iar programele operaţionale naţionale nu au putut fi utilizate pentru acest scop.

Ţinând cont că există programe de cooperare transfrontalieră Ungaria – România şi Ungaria – Serbia care oferă finanţare pentru elaborarea unor studii de fezabilitate pentru linii de cale ferată, Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii DKMT a întocmit o cerere de finanţare pentru un proiect privind realizarea studiului de pre-fezabilitate pentru secţiunea Timişoara – Szeged, sperând să obţină finanţare europeană şi pentru realizarea infrastructurii. CJT ar urma să fie partener la acest proiect.

„Prin acest studiu, coroborat cu studiul de fezabilitate care va fi elaborat pentru secţiunea Szeged – Subotica – Baja, se doreşte analizarea condiţiilor de realizare a unei legături pe calea ferată între principalele oraşe din Euroregiunea DKMT, legătură care să fie realizabilă în contextul reţelei europene de căi ferate”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre care a intrat în atenţia consilierilor judeţeni din Timiş. Totodată, aleşii ar urma să aprobe alocarea resurselor financiare pentru asigurarea contribuţiei proprii la proiect, precum şi a celor pentru prefinanţarea implementării proiectului în condiţiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumentele structurale.

Proiectul a fost aprobat deja în Comisia economică a CJT. „Am aprobat în Comisia economică să se facă studiul de pre-fezabilitate pentru calea ferată Timişoara-Szeged, pentru o legătură directă. Această cale ferată este foarte importantă. Din păcate, ea nu este în planul de prioritate al ministerului nostru al Transporturilor. Sperăm că făcând acest studiu de prefezabilitate şi apoi un studiu de fezabilitate să-i convingem de importanţa unei astfel de căi ferate”, a afirmat preşedintele Comisiei economice a CJT, Viorel Sasca.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor