Aleşii timişoreni, obligaţi de instanţă să aprobe un plan urbanistic

3Comentarii
Aleşii timişoreni, obligaţi de instanţă să aprobe un plan urbanistic
Consiliul Local Timişoara este obligat, din nou, să aprobe o documentaţie de urbanism, un Plan Urbanistic de Detaliu, conform unei decizii irevocabile a Curţii de Apel Timişoara.

Este vorba de aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru „Pensiune şi restaurant D+P+1E+M”, pe strada Mareşal Constantin Prezan nr. 114 din Timişoara, conform deciziei civile nr. 797 din 26 mai 2009, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, decizie irevocabilă. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi suspus la vot în şedinţa ordinară de consiliu local din cursul acestei luni. Beneficiarul acestei documentaţii este societatea Conimar Company SRL. Aleşii locali sunt obligaţi să aprobe PUD-ul, sub sancţiunea plăţii unor penalităţi de 100 de lei pe zi de întârziere. Cu toate acestea, în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre, semnat de şeful Direcţiei Urbanism a primăriei, Sorin Ciurariu, se precizează că documentaţia respectivă nu întruneşte condiţiile legale: „Va înaintăm documentaţia de urbanism cu precizarea că, din punct de vedere urbanistic (…) nu a întrunit condiţiile conform legislaţiei în vigoare, „necorelând interesele generale ale colectivităţii locale cu interesele particulare în valorificarea terenului” cu privire la trama stradală propusă prin PUZ „Lidia – Muzicescu – Martirilor – Urseni”, aprobat prin HCL nr. 91/1998 şi preluată de PUG Timişoara, aprobat prin HCL nr. 157/2002, prelungit cu HCL nr. 139/2007, acesta fiind, de altfel, şi motivul pentru care beneficiarul a deschis acţiunea în instanţă”, se arată în referat.

În proiectul de hotărâre se precizează însă că nu se vor autoriza construcţii de niciun fel pe parcelele de teren destinate pentru drumuri: „Omul a câştigat în instanţă să i se aprobe documentaţia fără să cedeze drumul. Executivul Primăriei propune să se ducă la îndeplinire decizia instanţei, dar noi precizăm că nu se poate construi nimic acolo. Rămâne de văzut cum vor vota consilierii locali, eu am încredere în ei”, a explicat Sorin Ciurariu.

Acesta nu este singurul caz în care instanţa obligă consiliul local să aprobe anumite documentaţii de urbanism.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor