Aleşii noştri dau o nouă reprezentaţie pentru oraş!

2Comentarii
Aleşii noştri dau o nouă reprezentaţie pentru oraş!
Timişoara – Consilierii locali se vor întruni, marţi, în prima şedinţă ordinară de după vacanţă. Pe ordinea de zi sunt 41 de proiecte, la mâna aleşilor fiind mai multe proiecte de interes!

Se anunţă o şedinţă “furunoasă”, mai ales că unele proiecte au stârnit discuţii contradictorii în comisiile de specialitate ale CLT. Aleşii vor lua în discuţie o rectificare de buget, vor supune la vot alocarea a 400.000 de lei din banii timişorenilor pentru localităţile lovite de inundaţii din Nordul ţării şi vor aloca fonduri pentru lucrări la patru lăcaşe de cult din oraş. Un proiect important pentru timişoreni se referă la creşterea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare. Motivaţia? Neputinţa autorităţilor judeţene de a realiza deponeul ecologic de la Ghizela până să se închidă groapa de la Parţa, la finele anului, ceea ce face necesare noi investiţii la societatea Retim Ecologic Service. Mai exact, operatorul este “pus în situaţia de a achiziţiona şi instala, în regim de urgenţă şi din surse proprii, un echipament de balotare a deşeurilor menajere, în vederea depozitării temporare a acestora, echipament a cărui valoare este de aproximativ 1.000.000 euro”, argumentează reprezentanţii municipalităţii. Aşa că, de la 1 octombrie, timişorenii sunt cei care vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru ridicarea gunoaielor şi celelalte servicii care ţin de Retim, dacă aleşii aprobă proiectul. De exemplu, colectarea, transportul şi neutralizarea gunoaielor de la populaţie va creşte, în cazul persoanelor fizice, de la 3,52 de lei pe lună (fără TVA), la 5,20 de lei (fără TVA), adică 6,19 lei cu tot cu TVA. Un alt proiect vizează scoaterea la concurs a postului de manager al societăţii de termoficare Colterm, pentru că mandatul actualului director, Ioan Piţurcă, a expirat, fiind prelungit, iar unele partide vor să-şi pună un om nou în funcţie… Pe ordinea de zi este trecut şi un proiect referitor la aprobarea asocierii în participaţiune dintre SC ADP SA şi SC Constructim SA pentru ridicarea şi exploatarea a două parcări supraterane, însă cel mai probabil acesta va fi amânat, din cauza reacţiilor “neprevăzute” ale mai multor aleşi, care dezaprobă asocierea.

Galerie comercială lângă gară
Mai multe proiecte vizează aprobarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu sau Zonale, pentru construirea de locuinţe colective, respectiv un PUZ pentru o nouă galerie comercială şi un supermarket, pe bulevardul Republicii nr. 21 din Timişoara. Acestea ar urma să fie lângă Gara de Nord, în apropiere de zona centrală. Beneficiara este societatea Bega Electromotor SA. Terenul pe care ar urma să fie dezvoltat proiectul este mărginit de bd. Republicii, strada Andrei Mureşanu şi splaiul Nicolae Titulescu. Pentru că zonele industriale n-ar avea ce căuta în centrul urbei, se doreşte transformarea halelor de fabricaţie ale societăţii într-o galerie comercială şi un supermarket, prin reabilitarea lor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor