Aleşii locali decid săptămâna viitoare asupra finanţării FC Timişoara

6Comentarii
Aleşii locali decid săptămâna viitoare asupra finanţării FC Timişoara
Consilierii locali din Timişoara vor discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, despre prelungirea contractului de asociere cu FC Timişoara, până în 2012. Clubul ar urma să primească, anul viitor, o finanţare de 10.000.000 de lei de la bugetul local, şi încă pe atât în 2011 şi 2012, dacă aleşii vor aproba, marţi, proiectul de hotărâre.

Prin proiectul ce va fi supus la vot în Consiliul Local se propune prelungirea asocierii dintre Municipiul Timişoara şi SC Fotbal Club Timişoara SA pe o perioadă de trei ani, printr-un nou contract, până în 31 decembrie 2012, şi se stabileşte contribuţia de la bugetul local pentru finanţarea clubului. Este vorba de 10.000.000 lei pentru anul 2010 – faţă de o finanţare de 9.000.000 de lei cât a fost anul acesta -, urmând ca pentru anii 2011 şi 2012 contribuţia să se stabilească în funcţie de cursul de referinţă euro-leu estimat la fundamentarea bugetului de stat pentru anii respectivi, propun reprezentanţii municipalităţii.

Pentru prelungirea asocierii, Executivul Primăriei pune câteva condiţii. Astfel, pentru atragerea unui număr cât mai mare de spectatori la meciurile echipei timişorene se stabileşte un plafon la preţul biletelor în cazul meciurilor desfăşurate pe Stadionul „Dan Păltinişanu”: 10 lei la peluze şi 20 de lei la tribune în campionat; 15 lei la peluze şi 40 de lei la tribune în cazul participării în Europa League; 50 de lei la peluze şi 100 de lei la tribune în cazul participării în Champions League. O altă condiţie impusă este ca pentru meciurile de Champions League şi Europa League spectatorii să nu fie obligaţi să-şi achiziţioneze bilete la pachet.

De asemenea, autorităţile locale vor să oblige clubul, prin contract, să folosească minim 10 la sută din contribuţia acordată anual pentru activitatea centrului de copii şi juniori de la FC Timişoara, propunând şi organizarea unui turneu internaţional anual pentru echipele de copii si juniori. În plus, clubul este obligat să întreţină spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea aceştia.

În proiectul de hotărâre care va fi supus la vot în CLT se mai propune şi ca cei de la club să încheie contracte de colaborare sau asociere cu şcolile cu profil sportiv din Timişoara, pentru ca astfel să fie descoperite şi promovate tinerele talente.

Clubul trebuie să prezinte situaţia rezultatelor obţinute la sfârşitul fiecărui campionat şi a Cupei României. Neclasarea echipei într-o Cupă Europeană duce la încetarea de drept a contractului de asociere şi restituirea sumelor acordate de la bugetul local, cu excepţia celor folosite deja în susţinerea activităţii echipelor de copii şi juniori.

În contractul propus de conducerea primăriei se mai precizează că jucătorii, conducerea şi angajaţii clubului trebuie să promoveze un climat de fair-play şi să nu afecteze imaginea Timişoarei prin atitudinea, comportamentul şi manifestările lor.

Acesta este proiectul propus aleşilor de către Executivul Primăriei, rămâne de văzut în ce formă va fi aprobat în plenul de marţi.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor