Aleşii împart banii pentru cultură

Aleşii împart banii pentru cultură
Consilierii locali vor aproba, în şedinţa de la finele lunii, agendele manifestărilor culturale pe 2010 ale Filarmonicii Banatul, Teatrului German de Stat şi Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara. Se propune alocarea sumei de 1.214.000 de lei pentru cele trei instituţii de cultură.

Astfel, Executivul Primăriei propune alocarea sumei de 564.000 de lei de la bugetul local, capitolul „Cultură, recreere şi religie”, pentru evenimentele culturale ale Filarmonicii „Banatul” din Timişoara. Agenda manifestărilor ce vor fi organizate de filarmonică în acest an cuprinde, printre altele: Festivalul Internaţional „Timişoara muzicală”, ediţia a XXXV-a (aprilie-mai 2010), un concert open-air dedicat Zilei Europei (9 mai 2010), Festivalul de muzică veche, ediţia a III-a (mai 2010), Zilele Muzicale „George Enescu-Bella Bartok”, ediţia a XX-a (septembrie), Zilele muzicii de orgă din Banat, Timorgelfest 2010, ediţia a X-a (septembrie-octombrie), Gala Blues-Jazz Timişoara, ediţia a XX-a (noiembrie), Concursul Internaţional de Flaut, ediţia a XIII-a (noiembrie), Concursul Internaţional de Pian „Ella Philipp”, ediţia a III-a (noiembrie) şi Zilele Muzicii Sacre, ediţia a XVI-a (decembrie). Pentru concertul programat de Ziua Europei la Timişoara, de exemplu, reprezentanţii filarmonicii au solicitat suma de 98.000 de lei.

Pentru Teatrul German de Stat din Timişoara, municipalitatea propune alocarea sumei de 450.000 de lei de la bugetul local. Agenda manifestărilor programate de TGST în 2010 cuprinde organizarea Festivalului Eurothalia, săptămâna teatrului german, ediţia a II-a, între 12-21 noiembrie, şi a unei şcoli de vară, la Gărâna, în lunile august-septembrie.

În ceea ce priveşte activitatea Teatrului Maghiar de Stat din oraş, se propune alocarea sumei de 200.000 de lei, pentru organizarea Festivalului Euroregional de Teatru şi a unui workshop de mişcare scenică.

Cei de la primărie spun că justificarea şi decontarea cheltuielilor ocazionate de organizarea acestor evenimente se vor realiza numai pe bază de acte doveditoare, conform legii.

Proiectele de hotărâre privind alocarea fondurilor pentru cele trei instituţii de cultură urmează să fie supuse la vot în Consiliul Local Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase