Alesii au modificat componenta comisiilor care aleg sefii la institutiile de cultura

Alesii au modificat componenta comisiilor care aleg sefii la institutiile de cultura
Deşi nu a fost anunţată oficial nicio dată, foarte probabil la începutul anului viitor urmează să aibă loc concursurile pentru ocuparea posturilor de directori la Biblioteca Judeţeană, Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin, Muzeul Satului Bănăţean şi Centrul de Cultură şi Artă din Timişoara. Consilierii judeţeni au votat în această săptămână componenţa comisiilor de examinare şi contestaţie.

Deşi par simple, lucrurile au fost încurcate de politică, deoarece propunerile iniţiale făcute de Executivul Consiliului Judeţean Timiş privind componenţa comisiilor nu au fost acceptate de reprezentanţii PNL, PSD şi PNŢCD, fiind înlocuite mai multe persoane. Astfel, comisia de soluţionare a contestaţiilor va fi una singură pentru toate competiţiile şi va fi condusă de consilierul judeţean Leontin De Maio, acesta înlocuind-o astfel pe Delia Pârşan, director general adjunct al Bibliotecii Central Universitare Timişoara.

Mai multe schimbări au fost făcute şi în Comisia de concurs de la Muzeul Satului Bănăţean, unde profesorul Ovidiu Papană (prima propunere) a fost înlocuit de fostul deputat Petru Andea, în locul lui Dan Ciobotaru, directorul Muzeului Banatului, a fost propus Ioan Munteanu, iar în locul lui Ciprian Cipu, manager al Centrului de Cultură şi Artă, a ajuns fostul inspector şcolar adjunct Cornel Petroman.

Comisia de la Teatrul de Păpuşi a fost schimbată în întregime, dar modificări majore a suferit şi comisia de concurs de la Biblioteca Judeţeană, unde Doina Ostate, director general la Biblioteca Centrală Universitară Timişoara, a fost înlocuită cu Erica Oteştean. Procedura prevede organizarea de comisii de concurs şi comisii de soluţionare a contestaţiilor, din care fac parte angajaţi ai CJ Timiş, consilieri judeţeni, dar şi alte personalităţi care sunt sprijinite pe linie politică.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre modificările făcute la comisii, organizarea concursurilor şi condiţiile de participare o pot face accesând site-ul Consiliului Judeţean Timiş.

Delia S. Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !