Alergare de 24 de ore la Timisoara pentru ultra-atleti

De Adrian Panduru
Alergare de 24 de ore la Timisoara pentru ultra-atleti
La Timișoara va avea loc un concurs de alergare unic în România – Super 24h. Concursul se adresează alergătorilor de anduranţă care iubesc alergarea pe distanţe lungi.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timişoara. Concursul se adresează alergătorilor de anduranţă care iubesc alergarea pe distanţe lungi şi conţine probele:

– Individual 12h;

– Individual 24h;

– Ştafetă 12h (2 sau 4 persoane);

– Ştafetă 24h (2, 4 sau 6 persoane)

Ultra-atleţii vor alerga timp de 12 ore sau 24 pe o buclă cu lungimea de 1km 244m din Parcul Copiilor, individual sau în ştafetă. Pe parcursul celor 12h, respectiv 24h, participanţii vor putea alerga, merge la pas, dormi, lua pauze pentru a se alimenta. Va fi declarat câştigător altletul/ştafeta care a adunat cei mai mulţi kilometri în 12 ore, respectiv 24 ore.

În momentul de faţă, România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are încă o echipă de ultra-atleţi care să o reprezinte la Campionatele Europene şi Mondiale de Ultra-atletism, deşi această nişă este în continuă creştere la noi în ţară, iar numărul ultra-atleţilor este din ce în ce mai mare de la un an la altul.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societăţii – IDEAS alături de Supermămicile alergătoare.

Diana Amza – preşedintele Asociaţiei Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societăţii – IDEAS şi fondatoarea comunităţii Supermămici alergătoare îndrăgeşte alergarea de anduranţă şi a parcurs la rândul ei distanţe de ultramaraton de 52 km, 61 km şi 100 km. Ea este de părere că lecţiile oferite de alergarea de anduranţă pot fi aplicate inclusiv vieţii de zi cu zi: să duci la bun sfârşit o sarcină în ciuda oboselii fizice, să faci faţă stresului, să ai încredere în corpul tău şi în ţine, să îţi creşti disciplină şi perseverenţă, să îţi întăreşti psihicul, să înveţi să depăşeşti orice obstacol îţi iese în cale.

Competiţia „Super 24h”, aflată la prima ediţie în 2016, va fi o competiţie anuală care va atrage participarea atleţilor internaţionali. Website-ul competiţiei www.s24h.ro este disponibil în limbile română şi engleză, iar organizatorii fac demersuri pentru omologarea traseului şi includerea concursului în calendarul competiţional internaţional.

Mai multe detalii despre eveniment şi condiţiile de participare puteţi găsi pe website-ul oficial al competiţiei www.s24h.ro şi pe pagina de Facebook.

Adrian Panduru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor