Albinele anunta sfarsitul lumii

De Corina Eva
Reactualizat la:
Albinele anunta sfarsitul lumii
„În câţiva ani omenirea ar putea să dispară! Albert Einstein a afirmat că dacă albinele ar disparea, atunci omul ar mai supravieţui cel mult 4 ani pe pământ. Previziunile sale, destul de sumbre, capătă contur de vreo cinci ani încoace” spune Casian Brebu, preşedintele Cercului Apicol Timişoara.

Temperaturile extrem de ridicate din ultima vreme afectează secreţia de nectar a plantelor. „Plantele secretă nectar în mod normal, pe timp de zi la o temperatură cuprinsă între 30 şi 35 de grade. La temperaturi mai mari, ele nu mai secretă, plantele devin arse de soare, stresate…Fenomenul se observă de mai bine de cinci ani încoace, iar după ultimele studii, acesta capătă o tot mai mare amploare ” ne-a spus ing. Casian Brebu, preşedinte Cerc Apicol Timişoara.

Nu mai există polenizare, fără de care nu mai există plante, nu mai există animale, nu mai există… oameni. Explicaţia: nemaiexistând polenizare, plantele nu se mai reproduc, generând dispariţia florilor, a fructelor, a animalelor şi implicit a vieţii de pe glob.

„Modificările climaterice, trecerile bruşte de la temperatura de peste zi, la valori extrem de scăzute ale nopţii, au generat în ultimul timp, o producţie medie din ce în ce mai mică a stupilor. În afara lor se dezvoltă tot felul de viruşi şi boli, care afectează colonii întregi, ducând până la dispariţia lor ” a adăugat Brebu.

Plantele modificate genetic reprezintă o altă problemă. Acestea nu secretă polen şi nectar, contribuind la o adevărată criză de hrană, a micuţelor vietăţi. Absenţa hranei şi temperaturile extrem de ridicate sunt factori care generează o agresivitate crescută în rândul albinelor.

CCD, Sindromul Prăbuşirii Coloniilor (Colony Collapse Disorder) este un fenomen neobişnuit care se manifestă şi a fost observat pentru prima dată în anul 2006, în Statele Unite şi constă în dispariţia subită a unor colonii întregi de albine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !