Alături de adevăraţii olimpici

Alături de adevăraţii olimpici
TIMIŞOARA – Baschetbaliştii de la BCM Elba au dovedit că au suflet mare şi au răspuns invitaţiei de a participa la deschiderea celei de a patra ediţii a Jocurilor regionale – Special Olympics.

Competiţia este rezervată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi cuprinde patru probe: atletism – 50 m, baschet – aruncare la coş, baschet – dribling printre obstacole şi pase la ţintă pentru persoanele cu abilităţi fizice scăzute. Jucătorii de la BCM Elba au oferit în sala Constantin Jude, o scurtă demonstraţie şi le-au arătat copiilor câteva din secretele baschetului profesionist.

Am răspuns cu plăcere la invitaţia organizatorilor. E şi bucuria nostră să fim alături de aceşti copii. Pe vremuri se zicea că în Egiptul vechi, când un om murea, zeii puneau o întrebare la intrarea în eternitate. Dacă viaţa lui a fost fericită şi dacă în viaţa lui i-a făcut pe alţii fericiţi. Noi sperăm că prin prezenţa noastră să putem face şi pe aceşti copii fericiţi. Am înţeles că ei şi-au dorit mult că noi să fim prezenţi aici. Ei sunt nişte campioni, la eforturile pe care le fac pentru sport, la dorinţa lor de victorie în condiţii speciale”, spune Dragan Petricevici, antrenorul echipei BCM Elba.

Competiţia are ca scop creşterea conştientizării cetăţenilor asupra capacităţilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi îşi propune promovarea conceptelor de toleranţă, respect şi participare activă în comunitate. „Jocurile Special Olympics sunt o sărbătoare a bucuriei: bucuria de a face sport, de a participa, de a învinge, de a fi alături de alţi ţineri de aceeaşi vârstă, de a-ţi face noi prieteni, de a uita de dizabilitate şi de stigmatizarea care o însoţeşte. Ne bucură prezenţa baschetbaliştilor de la Elba”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor