Ajutor doar cu acreditare

De anul viitor toţi furnizorii de servicii sociale vor avea nevoie de acreditare. Aceste acreditări sunt eliberate de Direcţia Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei Timiş (DMSSFT).

Luna trecută a avut loc prima întâlnire a Comisiei de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a judeţului Timiş care a dat aviz favorabil pentru patru astfel de instituţii.

Una dintre ele este Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România care oferă sprijin pentru vctimele violenţei domestice şi abuzului sexual, alta este Uniunea Adam Muller Guttenbrunn pentru cămine pentru persoane vârstnice şi stanţiuni sociale, alta este Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciacova iar ultima este Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany care oferă asistenţă maternală pentru copii cu nevoi speciale dar şi servicii de adopţie şi postadopţie.

„În Timiş sunt câteva sute de astfel de organizaţii, fundaţii sau instituţii. Din păcate nu avem o evidenţă clară a lor dar cert este că de la 1 ianuarie 2006 nu vor mai putea funcţiona fără acreditare, ceea ce este bine pentru că astfel există un control a serviciilor oferite”, ne-a spus Lucia Tudoran, directorul DMSSFT.
Regulament de plasare a anunturilor