Ajutoare pentru încălzire

Ajutoare pentru încălzire
Începând cu această iarnă statul ar putea plăti integral factura la încălzire pentru familiile nevoiaşe. Ministerul Muncii a stabilit cuantumul ajutoarelor pentru încălzire.

Suma pe care o va acorda fiecărei familii va fi în funcţie de preţurile locale de referinţă la energia termică şi de venitul net pe membru de familie. Proiectul va fi discutat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Familiile cu venituri de până la 125 de lei pentru fiecare membru vor beneficia de o compensare de 90 la sută. 50 la sută vor primi familiile ai căror membri au venituri între 250 şi 290 de lei, iar 10 la sută se acordă celor al căror venit se situează între 440 de lei şi 500 de lei. Ministerul propune ca persoanele singure, al căror venit se încadrează în limitele prevăzute în tabel, să primească o compensare mai mare cu 10 la sută faţă de cea a categoriei în care se încadrează.

Proiectul prevede compensaţii şi pentru cei care se încălzesc cu gaze. Astfel, pentru un venit pe membru de familie de până în 125 de lei ajutorul este de 210 lei, la un venit situat între 440 şi 500 de lei, ajutorul este de 15 lei. Mai mult, ajutorul social acordat familiilor şi persoanelor singure care folosesc pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, se va majora de la 30, la 50 de lei pe lună.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor