Aici se întâlnesc deţinuţii cu iubitele

Reactualizat la:
1Comentariu
Aici se întâlnesc deţinuţii cu iubitele
Puşcăriaşii de la Penitenciarul Jilava au la dispoziţie o «cameră intimă», unde pot petrece câteva ore alături de iubite.

Are 38 de ani, e mărunţel şi grizonat. La prima vedere, George este un om ca oricare altul. Dacă l-ai vedea pe stradă nu ţi-ar sări cu nimic în evidenţă. Iar dacă l-ai cunoaşte, ţi-ar putea câştiga destul de uşor încrederea.

Nimeni nu s-ar gândi că este condamnat la 11 ani de închisoare şi îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Jilava. “Drept să vă spun, singura mea bucurie este întâlnirea cu Lili, viitoarea mea soţie. O dată la trei luni, timp de două ore, am dreptul la o vizită intimă în camera matrimonială”, ne spune bărbatul, privindu-şi pe furiş iubita.

Cu George şi Lili am vorbit după cea de-a doua lor întâlnire. “Este un lucru nemaipomenit faptul că ne putem vedea în linişte şi nu mai suntem despărţiţi de geamul de la vorbitor”, ne-a spus George.

“Camera este dotată cu tot ce ne trebuie, avem intimitate şi confort. Eu mai am de ispăşit încă 9 ani, dar sper ca după cinci să fiu eliberat condiţionat. Oricum, până atunci ne vom căsători, ne spune bărbatul sigur pe el. Am depus deja o cerere şi aşteptăm să se aprobe. Dacă avem noroc, poate în câteva luni vom fi soţ şi soţie”.

“Cununia civilă va fi probabil oficiată aici, în penitenciar. Sau cine ştie… poate o să obţin o învoire de o zi ca să mergem la Starea Civilă. Până atunci însă ne vedem aşa… câte două ore în weekend. După ce vom fi căsătoriţi, vom avea dreptul să ne vedem în fiecare lună câte 48 de ore, timp de un an. Nu vă pot spune ce înseamnă să stai închis între patru pereţi, fără familie, departe de persoana iubită… vă imaginaţi ce am simţit cu toţii când s-a dat această lege care ne permite să ne vedem soţiile şi să petrecem împreună ceva timp”.

Apartamentul matrimonial are două camere şi o baie comună. “Cuplurile folosesc cele două camere pe rând”, ne explică Vasile, îngrijitorul. “Este interzisă folosirea acestora în acelaşi timp. De exemplu, dacă în camera mică se află un cuplu, ca-mera mare este liberă. După ce se încheie vizita din camera mică, următorul cuplu este cazat în camera mare. Şi tot aşa. Şi să ştiţi că sunt multe femei care nu vor să-şi întâlnească bărbaţii în cameră. Cică le este ruşine. Adică…cum? Să le vadă alţi deţinuţi, să le arate apoi cu degetul?? Că doar toată lumea ştie de ce au venit şi ce se petrece aici când sunt lăsaţi singuri”, mai spune îngrijitorul.

Apartamentul intim din Penitenciarul Jilava are două camere prevăzute cu ferestre din termopan. Pe hol se află un dulap în care se ţin prosoape curate şi câteva seturi de lenjerie de pat. În camera mică se găsesc un pat de două persoane şi o noptieră, iar în camera mare se află un cuier, un pat, o noptieră, o masă şi un televizor. “Camerele sunt confortabile. Dar televizorul nu prea ne interesează, ne spune George. Cine mai are, în acele momente, chef de televizor?”

El face curăţenie în “camera intimă”

Vasile, foto stânga, este şi el deţinut în cadrul penitenciarului, iar sarcina lui este de a asigura curăţenia apartamentului. “Lucrez aici de când s-a înfiinţat camera matrimonială, adică din februarie 2006. Eu sunt responsabil cu curăţenia şi cu întreţinerea. După ce s-a încheiat vizita dau cu mătura, spăl pardoseala cu mopul, schimb lenjeria de pat şi o duc la spălătorie. Trebuie să fiu atent, să urmăresc dacă a fost deteriorat ceva în cameră: mobilierul, televizorul. Dar, până acum, nu au fost probleme. Tot eu fac ordine şi în baie. Înainte de orice vizită mă asigur că există sapun, prosoape curate, hârtie igienică şi prezervative”, râde bărbatul şugubăţ. “Da, să ştiţi că deţinuţii primesc, din partea casei, şase, opt sau zece prezervative. Unii le folosesc, alţii şi le aduc de acasă, iar alţii nici nu vor să audă de ele”, mai spune Vasile.

“Am avut 150 de cereri”

În Penitenciarul Jilava camera intimă a fost înfiinţată la începutul anului 2006. “Până în prezent am avut în jur de 150 de cereri din partea deţinuţilor, din care doar o sută au primit acordul de a beneficia de aceste vi-zite intime”, ne-a declarat Florin Nedelcu, foto dreapta, angajatul care se ocupă cu activităţile sportive în care sunt antrenaţi toţi deţinuţii din Jilava.

“Persoanele căsătorite în cadrul penitenciarului beneficiază de 48 de ore o dată pe lună, timp de un an. Cei care nu sunt căsătoriţi pot petrece doar 2 ore, o dată la trei luni. Pentru a li se permite astfel de vizite, ei trebuie să fie condamnaţi definitiv şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimele şase luni. Bineînţeles, contează foarte mult să aibă un comportament decent şi o conduită bună atât faţă de colegii de cameră, cât şi faţă de personalul angajat al instituţiei”.

SURSA: www.click.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor