Ai flotant, poti vota. Vezi insa in ce conditii

De Corina Eva
Ai flotant, poti vota. Vezi insa in ce conditii
Cu viza de flotant poţi merge la vot, dacă a fost obţinută cu minim trei luni de zile înaintea datei alegerilor. Această precizare a fost făcută recent de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca urmare a numărului mare de vize de flotant solicitate în ultimul timp.

Având în vedere unele aspecte prezentate în mass media cu privire la obţinerea vizelor de flotant în scopuri electorale, pentru o corectă informare a opiniei publice, Ministerul Administraţiei şi Internelor precizează că potrivit Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii cu drept de vot, care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin 3 luni înaintea datei alegerilor, îşi pot exercita dreptul de vot în unitatea administrativ-teritorială respectivă, potrivit prevederilor prezentei legi (art.3, alin.4).

Ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut factorilor de decizie de la nivel teritorial verificarea cu responsabilitate a modului în care sunt puse în aplicare procedurile legale pentru stabilirea reşedinţei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !