Agricultorii au o luna la dispozitie pentru depunerea actelor pentru ajutorul de minimis

De Marcel Hoster
2Comentarii
Agricultorii au o luna la dispozitie pentru depunerea actelor pentru ajutorul de minimis
Agricultorii au o luna la dispozitie pentru depunerea actelor pentru ajutorul de minimis
Seceta din acest an a afectat decisiv activitatea agricolă. Pentru a ajuta cât de cât fermierii statul va acorda un ajutor de minimis. Este vorba de 100 de lei pe hectar, bani destinaţi doar celor cu suprafeţe de până la 10 hectare.

Producătorii agricoli care doresc să beneficieze de ajutorul oferit de stat pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă pot depune la sediul Direcţiei Agricole cererile pentru obţinerea ajutorului de minimis. Cererile se pot depune timp de încă o lună, dar primirea sumelor aferente nu va putea avea loc decât în noiembrie. Este vorba de 100 de lei la hectar, sumă acordată pentru o suprafaţă maximă de 10 hectare. Chiar dacă vorbim de un ajutor minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă, de aceşti bani beneficiază chiar şi cei care nu au culturi compromise.

Documentele ce trebuie depuse sunt: cerere, o copie a BI/CI a solicitantului sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi o copie a BI/CI a reprezentantului legal; dovada cont activ bancă/trezorerie; copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, certificată „conform cu originalul” de centrele locale sau judeţene, după caz, ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau adeverinţă în original, care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauza, din care să reiasă că deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil precum şi culturile înfiinţate în toamna anului 2011, primăvara anului 2012. Adeverinta de la Primarii se solicită doar pentru beneficiarii care nu sunt înscrişi în evidenţele APIA şi care exploatează suprafeţe de culturi agricole în teren arabil, de minim 1 hectar.

Termenul limită  pentru depunerea cererilor este 15 octombrie. Banii vor fi primiţi însă, într-o singură tranşă, începând cu data de 15 noiembrie.

Beneficiarii acestui ajutor financiar nu vor putea renunţa la calitatea de producător agricol care exploatează suprafeţe de teren agricol pentru care vor primi această subvenţie timp de minim trei ani de zile, sub sancţiunea returnării, în totalitate, a banilor primiţi, indiferent de suprafaţa înstrăinată sau necultivată.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor