Agitatie in scolile din Timis. Examen ca la BAC, cu supraveghere video, pentru cei care vor sa fie directori

De Adrian Panduru
4Comentarii
Agitatie in scolile din Timis. Examen ca la BAC, cu supraveghere video, pentru cei care vor sa fie directori
© Tion: Agitatie in scolile din Timis. Examen ca la BAC, cu supraveghere video, pentru cei care vor sa fie directori
Mare agitație în școlile din Timiș. În 12 octombrie are loc concursul pentru directorii de școli, iar perioada de înscriere s-a deschis deja, dosarele putând fi depuse până cu 10 zile înainte de concurs. Cei care vor să devină directori de școală vor da, într-o primă fază, un concurs la nivel național, un fel de Bacalaureat al managerilor de școli.

În școlile din Timiș a început deja agitația, oamenii își completează dosarele și le depun pe platforma online pusă la dispoziție de Ministerul Educației pentru concurs. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, își poate depune dosarul oricine dorește (respectând anumite criterii trecute în metodologie pentru orice școală din cel mai vestic județ al țării. În școlile din Timiș numărul doritorilor nu este deloc mic, la fiecare unitate de învățământ fiind câțiva profesori care îndeplinesc criteriile și doresc să conducă școala din postura de director sau director adjunct. Concursul se va da pentru toate școlile din Timiș – 595 la număr.

Prima probă, cea scrisă, se va desfășura după tipul examenelor naționale (gen Bacalaureat, Evaluare Națională), cu supraveghere video, comisie de supraveghere și corectare. Va fi un test grilă la care vor trebui să răspundă cei care vor să conducă școli.

Proba scrisă constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii.

Dosarele de concurs se depun electronic pe platforma informatică MONMedu, în perioada 13 septembrie – 2 octombrie.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul și evaluarea CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor