Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile ProCredit Bank

Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile ProCredit Bank
ADVERTORIAL. Agenţia de evaluare Fitch Ratings a confirmat la sfârșitul lunii mai ratingul de credit al ProCredit Bank România, singura bancă din România cu acţionariat 100% german, la BBB cu perspectivă stabilă. Ratingul de viabilitate al instituției a fost, de asemenea, confirmat la B+. Ratingurile consecvente de la un an la altul subliniază profitabilitatea stabilă a instituţiei și calitatea bună a portofoliului de credite.

Nivelul ratingurilor actuale reflectă și sprijinul pe care ProCredit Holding AG & Co. KGaA, acționarul majoritar și compania mamă a ProCredit Bank, îl oferă subsidiarei din România. De asemenea, ratingul ProCredit Holding a fost confirmat la BBB / Stabil.

Conform datelor financiare auditate, ProCredit Bank a înregistrat un profit net de peste 8 milioane de lei în 2015, aspect ce subliniază stabilitatea instituției pe parcursul anilor.

Ratingurile confirmate de către Fitch evidențiază atât strategia, cât și avantajul competitiv al ProCredit Bank în privința segmentului de întreprinderi mici și mijlocii, datorate experienței și expertizei acumulate în acest domeniu. Începând cu anul trecut, ProCredit Bank investește în mod constant în rețeaua sa teritorială, inclusiv în implementarea unor zone de banking 24/7, moderne și ușor accesibile. Prin intermediul acestora, banca urmărește să ofere servicii bancare și facilități complete și moderne, atât clienților persoane juridice, cât și persoanelor fizice, asigurând, în același timp, consiliere profesionistă și abordând fiecare client în funcție de particularitățile sale.

Despre ProCredit Bank

ProCredit Bank este o bancă comercială, orientată spre dezvoltare. Oferim servicii bancare excelente întreprinderilor mici și mijlocii și persoanelor fizice care doresc să economisească. În operaţiunile noastre, aderăm la o serie de principii de bază: punem valoare pe transparenţă în comunicarea cu clienţii, nu promovăm creditele de consum, ne implicăm activ pentru a minimiza amprenta de carbon a instituției şi furnizăm servicii bazate atât pe înţelegerea situaţiei fiecărui client, cât şi pe o analiză financiară solidă.

În derularea activităţii noastre cu clienţii persoane juridice, ne concentrăm pe finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, deoarece suntem convinşi că aceste afaceri creează locuri de muncă şi au o contribuţie vitală la dezvoltarea economică a ţărilor în care operează. Oferind facilităţi de economisire simple şi accesibile şi alte servicii bancare şi investind resurse substanţiale în educaţia financiară, ne propunem să promovăm o cultură a economisirii şi a responsabilităţii financiare.

Acţionarii noştri aşteaptă un randament susţinut al investiţiilor pe termen lung, fără a avea ca obiectiv maximizarea profitului pe termen scurt. Investim semnificativ în instruirea şi dezvoltarea personalului nostru, pentru a crea o atmosferă de lucru deschisă şi eficientă şi pentru a oferi clienţilor noştri servicii prietenoase şi competente.
În România, ProCredit Bank a fost înfiinţată în 2002 şi reprezintă rezultatul unui parteneriat între instituţii financiare de renume internaţional – ProCredit Holding şi IPC.