Agenda de week-end pentru consumatorii de cultura, la Timisoara

De S.P.D.
Agenda de week-end pentru consumatorii de cultura, la Timisoara
Sărbătoarea franceză a muzicii, final de stagiune la Filarmonică, teatru, balet, sculptură și literatură, Sânzienele. Chiar dacă șuvoiul de evenimente artistice a început încet să sece, se anunță încă un sfârșit săptămână fierbinte pentru consumatorii de cultură la Timișoara.

“La Paris, New York sau Tokyo, Fête de la Musique (Sărbătoarea muzicii) se celebrează anul acesta „prin viu grai”. A capella, în canon sau fredonând, Sărbătoarea muzicii se va petrece cântând, deoarece instrumentul care este onorat anul acesta este unul pe care-l avem cu toţii: vocea!”, anunță Institutul Francez din Timișoara. Vedeta ediției 2013 este grupul de pop / reggae / rock din Mulhouse „Tout Allant vers”, care va concerta la Timișoara sâmbătă, 22 iunie, de la ora 20, în Parcul Rozelor. Intrarea la eveniment va fi liberă.

Filarmonica Banatul încheie stagiunea 2012/2013 cu Mozart și Haydn. Programul concertului simfonic din 21 iunie 2013, dirijat de la ora 19 în sala Capitol de maestrul Gheorghe Costin, va începe cu celebra Uvertură la opera „Nunta lui Figaro”. Melomanii vor mai rămâne apoi în compania lui Mozart, pentru a asculta ultima lucrare scrisă integral de acesta: Concertul pentru clarinet şi orchestră, în La major K.V. 622. Solist va fi Emil Vișenescu. Ultimul concert al filarmonicii în această stagiuneaâ se încheie cu Simfonia nr.88 în Sol major de Joseph Haydn. Biletele pentru concert au prețuri cuprinse între 10 și 30 de lei.

.Vineri, 21 iunie, de la ora 19, pe scena Operei Naționale din Timișoara are loc Gala micilor balerini, susținută de elevii Școlii de dans Ana Valkay.

În această seară de vineri, 21 iunie 2013, de la ora 19, la Teatrul Național Timișoara, în Studio Uțu Strugari, actorii Călin Stanciu jr., Victoria Rusu, Victor Manovici, Mălina Manovici și Alina Chelba joacă spectacolul cu piesa “M-am hotărât să devin prost”, de Martin Page, în regia Antonellei Cornici, pe muzica lui Bobo Burlăcianu. Sinopsis: “Antoine, 25 de ani, geniu se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui. Deprimat și singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Pornește pe un drum complet anti-inițiatic, încearcă să se integreze: n-a băut în viața lui – vrea să ia lecții de alcoolism; nu știe ce e moartea – ia lecții de sinucidere. Dar orice problemă are o soluție. O poveste plină de haz, M-am hotărât să devin prost este, dincolo de aspectul autobiografic, o întâlnire fascinantă cu psihicul uman”. Biletele costă 20 de lei.

“Și vin Sânzienele… ” se intitulează spectacolul care va avea loc în data de 22 iunie 2013, în Parcul Copiilor din Timișoara, de la ora 22. Evenimentul este realizat de Teatrul „Merlin” în colaborare cu Teatrul de stradă „Ort-Iki” din Debrecen, Ungaria și cu Liceul de artă „Ion Vidu” . “Spectacolul conceput de Dió Zoltán (Ungaria) va fi unul fastuos. , Sânzienele o invocă, prin dansul lor, pe zeița Diana care apare înconjurată de fauni, apoi ademenesc un flăcău pe care încearcă să-l transforme într-un discipol al zeiței. Foc, apă, ritm al tobelor fac din această manifestare artistică mai mult decât un spectacol, un ritual în sine”, explică secretarul literar al Teatrului Merlin, Dana Crețu.

Vineri, 21 iunie 2013, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, Aleea Avram Imbroane (fostă C.F.R.) nr. 1, de la ora 19 va avea loc vernisajul simpozionului cu tema „Sculpturi monumentale în blocuri de andezit”.
Evenimentul este organizat de Fundaţia 360 şi Fundaţia Herczeg. Şcolile de sculptură din Timişoara, Cluj şi Bucureşti au transformat blocuri de andezit în opere de artă alături de sculptori de talie internaţională, precum Yoshin Ogata din Japonia în cadrul celei de-a treia ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală.

Librăria Cărturești din Timișoara și Editura Brumar invită cititorii la întâlnirea cu o scriitoare abia trecută de pragul majoratului. “Solara” este titlul romanului de debut al Biancă Sîrb. Cartea va fi lansată vineri, 21 iunie, ora 17:00, în librăria Cărturești Mercy Evenimentul va fi moderat de Sorin Despot.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor