Agenda – 24 de ani de aparitie neintrerupta

Reactualizat la:
Agenda – 24 de ani de aparitie neintrerupta
© TION - Primul numar al ziarului Agenda
Astăzi, 11 februarie 2014, săptămânalul Agenda aniversează 24 de ani de la lansarea pe piaţa presei din zona de vest a ţării. 24 de ani de apariţie neîntreruptă, un record remarcabil pentru presa postrevoluţionară din România, în contextul în care zeci de publicaţii au rezistat doar câţiva ani sau chiar mai puţin. Totul a început ca o aventură în care puţini credeau, în 11 februarie 1990, dar la scurt timp s-a dovedit că ideea care a stat la baza săptămânalului a generat un produs viabil, Agenda devenind o publicaţie de referinţă pentru presa regională din ţară.

În 11 februarie 1990, timişorenii au putut citi primul număr al unui săptămânal cu totul diferit de ceea ce se scrisese în presa din România. Un săptămânal care spărgea barierele, care aducea informaţii din cele mai diverse, astfel încât să satisfacă gusturile şi curiozităţile tuturor cititorilor, indiferent de vârstă, preocupări şi interese. O publicaţie care s-a ţinut departe de sfera politicului, alegând să prezinte informaţii de larg interes, cu obiectivitate şi imparţialitate, prompt şi corect.

În timp, Agenda a cunoscut multe transformări, şi este firesc să fie aşa, s-a adaptat la noutăţile tehnice, dar nu şi-a schimbat principiile de bază.

În cei 24 de ani, Agenda a cunoscut succese extraordinare, a adus multe materiale în premieră, lucruri inedite din diverse domenii. Ştim, au existat şi greşeli, ni le-am asumat, au existat şi critici – şi este foarte bine să existe, pentru că numai în felul acesta ne putem adapta la cerinţele cititorilor şi putem progresa.

Cei 24 de ani au însemnat mii de pagini reprezentând săptămânalul în sine cu fasciculele obişnuite, suplimente concepute cu ocazii speciale, almanahuri. Şi totul a fost posibil prin munca şi entuziasmul a zeci de oameni care într-un fel sau altul şi-au adus contribuţia şi şi-o aduc în continuare la apariţia şi existenţa acestei publicaţii. Şi nu este vorba doar despre jurnalişti, ale căror nume au fost şi sunt bine cunoscute cititorilor, ci şi echipelor mai puţin ştiute de publicul larg, dar al căror rol este extraordinar – compartimentele de publicitate, tehnic, difuzare şi administraţie. Şi nu în ultimul rând, este meritul cititorilor care au fost şi au rămas fideli săptămânalului Agenda şi în slujba cărora am fost întotdeauna şi vom fi şi în continuare.

Tuturor le mulţumim şi vă mulţumim pentru aceşti 24 de ani frumoşi care au trecut şi vă promitem că vom rămâne în continuare, pentru cât mai mulţi ani, alături de bunii noştri prieteni, cititorii.

 

Taguri: , ,