Aflati remediul pentru boala care afecteaza o treime din adultii Europei – reumatismul

Aflati remediul pentru boala care afecteaza o treime din adultii Europei – reumatismul
ADVERTORIAL – Unul din trei adulţi din Europa suferă de diverse boli reumatice, acestea fiind şi cele mai frecvente boli cronice întâlnite pe continentul nostru, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În România, procentul celor care acuză dureri reumatice nu este deloc neglijabil, aproximativ 20 la sută din totalul consultaţiilor din medicina primară fiind date pentru diversele boli asociate reumatismului. Acum, însă, există un remediu pentru aceste afecţiuni, disponibil şi în Timişoara. Un remediu care a îndurat testul timpului şi este folosit în ţări precum SUA, Canada, Germania, Rusia, Suedia sau Italia: ozonoterapia.


Ozonoterapia este folosită de peste 40 de ani în tratarea afecţiunilor medicale, datorită proprietăţilor sale principale: antivirală, antiinflamatorie și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea funcțiiilor organelor și sistemelor de organe.

Tocmai aceste calități permit ca ozonoterapia să fie extrem de eficientă în tratarea bolilor reumatice. Cu ajutorul acestui tratament bazat pe un amestec de oxigen și ozon are loc stimularea regenerării organice la nivel celular, procedură ce se realizează din interior spre exterior. Totodată are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, reducerea inflamațiilor, reglarea PH-ul și îmbunătățirea circulației sângelui.

„În cazul afectiuniilor reumatologice, precum artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulațiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi musculare eficiența terapeutică ridicată se datorează acțiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare și de refacere a funcției articulare și acțiunii reparatorie asupra terminațiilor nervoase periferice”, am aflat de la dr. Ciprian Genes, specialist în ozonoterapie la cabinetul MedOzon din Timişoara.

Acesta a explicat că ozonoterapia acționează perfect asupra cauzelor afecţiunilor reumatice. Astfel, printre principalele efecte benefice ale ozonului se numără: oxigenarea masivă a țesuturilor afectate de inflamație și durere, intensificarea circulației sangvine și eliminarea rezidurilor metabolice și a toxinelor din articulațiile aflate în suferința, blocarea secreției substanțelor care autoîntrețin inflamația și durere, acțiune imunomodulatorie asupra întreg organismului, stimularea mecanismelor reparatorii în organism, acțiune miorelaxantă și prin aceasta creșterea mobilității articulare și ameliorarea funcției acestora.

Toate tratamentele cu ozon sunt efectuate după o serie de protocoale de lucru stricte stabilite de Societăţile de Ozonoterapie, ceea ce exclude posibilitatea apariţiei unor erori de dozare.

Programul terapeutic în tratamentul afecțiunilor reumatismale prin ozonoterapie este extrem de simplu, bine tolerat și în funcție starea și problemele pacientului constă în: infiltrații locale, infiltrații peri și intra articulare, infiltrații intramusculare, infiltrații în punctele dureroase și în punctele de acupunctură, insuflații rectale, autohemoterapie.

O ședința de ozonoterapie are o durată de 15-20 de minute iar rezultatului diferă de la caz. Este bine ca după terminarea curei de 12 ședințe, pentru menținerea unui efect mai stabil și de durată pacientul să mai revină pentru 2-3 ședințe pe lună.